dimarts, 17 d’abril del 2012

EL RC ALZIRA VENÇ A LA UNIVERSITAT D’ALACANT (30-24) I S’ACOSTA A LA PERMANÈNCIA.

El RC Alzira va véncer en la vesprada del dissabte a la Universitat d’Alacant. La victòria era imprescindible per a aconseguir la permanència en la categoria.

El partit va començar amb domini de l’Alzira que en el minut dotze va arrancar un colp de càstig que Álex Palop es va encarregar de convertir (3-0). La davantera d´Alzira va continuar dominant en melé i a l’eixida d’una, el tercera línia Xulet, aconseguia el primer assaig que transformat novament per Álex, posava el marcador 10-0. L’Alzira continuava amb el domini de davantera, i després de diverses "meles" obertes, de nou l’omnipresent Xulet, tornava a assajar, aquesta vegada, sense transformar (15- 0) era, el minut trenta-sis.

Els alacantins van respondre immediatament amb un assaig (15-5), i a continuació en el minut quaranta, una altra vegada Álex Palop, transformava un colp de castic que deixava el marcador al descans 18-5.
La segona part, no va poder començar millor, en el minut dos, la qualitat individual i l’oportunisme del capità Dani Vento, li va permetre interceptar un baló per a anar-se'n directe a la línia de marca i aconseguir el tercer assaig, que una altra vegada el xaval de Carcaixent Álex Palop transforma en un 25 a 5.
Els alacantins van traure llavors el millor del seu joc ofensiu, i van anotar un parell d’assajos per a acostar-se en el marcador amb un inquietant 25-17, mentrestant, el seu millor jugador, Leandro Stella sembrava el pànic entre la defensa del RC Alzira, amargant la vesprada al seu oponent Iñaki Alonso i a la tercera línia local.
Quan més aclaparador era el domini dels visitants, el jove d’Alginet, Ximo Fraile, va aconseguir interceptar un baló i anar-sen en angoixosa carrera fins a la línia de marca visitant, aconseguint el quart assaig que brindava a l’Alzira el "bonus" ofensiu. Era el minut seixanta-dos, i el 30 a 17 del marcador donava un respir als locals.
Així i tot, els universitaris no van tirar la tovalla i van continuar pressionant fins a aconseguir un assaig més, que amb la transformació deixava un angoixós marcador de 30-24 a cinc minuts del final.
Al finalitzar de la trobada, el míster local va manifestar la satisfacció de doblegar un rival superior, encara que ha sigut a base d’accions individuals més que pel joc col·lectiu. A més, va dir que, d’haver tingut una millor forma física, s’hauria pogut fer un poc més en la temporada que ara acaba.
RC Alzira: David Ferrer, Jordi, Manuel Jònega (54' Mario), Will, Isma, Javier Vicent (65' Pau Gea) (76' José Carrasquer), Ximo Fraile, José Vicent "Xulet", Iñaki, Dani Vento (cap.), Javier Gómez (32' Camarena), Nacho Bertomeu, Fran, Álex Palop i Daniel Grindrod.

Yannik Pardo en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques M-16
El jugador del RC Alzira Yannik Pardo, ha participat aquest cap de setmana amb la Selecció Valenciana M-16 (menors de 16 anys), en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques que s’ha celebrat a La Vila Joiosa.
La Selecció de Rugbi de la Comunitat Valenciana en categoria infantil es va haver de conformar amb la tercera posició en el campionat. L’expedició valenciana, acudia amb l’objectiu de ser campions per tercera vegada consecutiva, però les seues possibilitats es van truncar al perdre en la  seua primera trobada davant de la Communidad de Madrid ( 03-)a pesar de ser clarament superiors. Després van véncer a Catalunya 11-0, i en el partit pel 3er i 4t lloc, es van imposar amb contundència al País Basc 45-0.
Yannik Pardo, ja ha sigut campió d’Espanya en la seua categoria, en dos ocasions.