divendres, 30 de març del 2012

EL PSOE DENUNCIA QUE LA POBLA LLARGA NO HA PRESENTAT TOTES LES FACTURES PENDENTS DE PAGAMENT ALS PROVEÏDORS.

La Pobla Llarga haurà de tornar al Govern d’Espanya 4,5 milions d’euros en els pròxims 10 anys

Es contempla la pujada d’un 48% en la taxa de fem i d’un 99% en la taxa d’ús del poliesportiu.


El Grup Municipal Socialista denuncia que Rafael Soler no ha reconegut tot el deute pendent amb els proveïdors del consistori. La xifra reconeguda al Ministeri d’Hisenda, de 3,6 milions d’euros, podria ser superior.
Entre d’altres factures pendents, l’ajuntament de La Pobla Llarga no ha inclòs el deute de 5.791 € amb l’empresa Volconsa, que fou l’encarregada en 2004 de la retirada del dipòsit d’aigua que hi havia sobre la guarderia municipal.  Aquesta obra va ser adjudicada per 95.068 € i huit anys després encara no s’ha liquidat per complet.
Els socialistes consideren que l’alcalde, Rafael Soler, hauria de presentar la seua dimissió per atrevir-se a dir en premsa que el seu municipi “és un dels més transparents”, quan la realitat indica que la relació de factures presentada al Ministeri d’Hisenda està incompleta.
El Grup Municipal Socialista, a través de la seua portaveu, critica que aquesta mala gestió per part de Rafael Soler obligarà a La Pobla Llarga a sotmetre’s a un dur pla d’ajust. “La Pobla Llarga haurà de tornar al Govern d’Espanya 4,5 milions d’euros en els pròxims 10 anys, dels quals quasi 1 milió són en concepte d’interessos pel préstec”, afirma Neus Garrigues.
Les afirmacions de Soler en premsa (“nos van a hacer un puente de plata” y “estoy contento de que las administraciones nos hayan dado dinero”) reflectixen la llunyania de l’alcalde amb els interessos dels seus veïns, els quals hauran de suportar un dur pla d’ajust en els pròxims anys”, critica Garrigues. Es contempla, per exemple, la pujada d’un 48% en la taxa de fem i d’un 99% en la taxa d’ús del poliesportiu.
A part del deute amb proveïdors, l’endeutament a llarg termini reconegut per l’ajuntament a data del 31 de desembre de 2011 ascendix a 1,8 milions, que sumats a la xifra anterior fan un total de 5,3 milions. A esta xifra caldria sumar les factures no presentades, altres que el Decret del Govern no assumix i el deute de l’Ajuntament amb la Seguretat Social. “La xifra final podria rondar els 6 milions d’euros”, segons Neus Garrigues.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada