dilluns, 12 de març del 2012

MES DE 300 PERSONES PARTICIPEN EN LA RUTA BERNARDINA EL DIA DE LA SEUA INAUGURACIÓ


Una trobada multitudinària de pelegrins es va congregar diumenge passat 11 de març a l’Ermita de Sant Bernat de Carlet per a celebrar la inauguració de la Ruta Bernardina i iniciar la primera marxa a peu d’aquesta Ruta homologada com a senda de curt recorregut PR-Cv 421.
Tres autobusos van acudir des d’Alzira per a reunir-se amb els pelegrins de Carlet en l’Ermita de Sant Bernat. Després de l’esmorzar i els saludes de l’alcaldessa de Carlet, Mª Ángeles Crespo, i la presidenta de la Confraria de Sant Bernat de Carlet, Isabel Vanaclocha, es va tallar la cinta inaugural i es va iniciar la marxa, precedida per un grup de dolçainers.
La primera escala va ser la visita al temple de la Mare de Déu de l’Assumpció de Carlet on es conserven les relíquies dels sants. Al migdia es va arribar a la població de Benimodo on l’alcalde, Francisco Terol, va agrair que la Ruta passara per  aquesta localitat tan vinculada a la història de Sant Bernat. La historiadora local, Pau Armengol, va explicar els monuments d’aquest municipi i es va visitar el temple la Inmaculada.
La comitiva va partir en direcció a l’Alcúdia, on l’alcalde, Robert Martínez i altres autoritats van rebre els participants i els van animar a continuar avant amb esta aposta per recórrer la comarca de la Ribera.
En les hores centrals del dia, la nombrosa comitiva es va dirigir a la localitat de Guadassuar, on la regidora de Cultura, Laura Osca, en representació de l’alcalde, altres autoritats locals i un bon grup de veïns van aplaudir els pelegrins quan van arribar a la Plaça del Ravalet.
A la vesprada, es va reiniciar la marxa fins a arribar a l’Ermita de Sant Bernat, juntament amb la pileta del Martiri, on el president de la Pontifícia Arxicofradía de Sant Bernat d’Alzira, Josep Palacios, va comptar als assistents els moments històrics de la biografia Bernardina en aquest mateix lloc.
Posteriorment es va continuar la marxa cap a Alzira, pel Pont de Ferro, les avingudes Luis Suñer i Santos Patrons fins als Casalicis, presidits per les estàtues de Sant Bernat i les seues germanes, on les autoritats locals esperaven la comitiva. Des d’allí més de tres-centes cinquanta persones van arribar al punt final de l’etapa de més de quinze quilòmetres.
Les campanes de l’Església de Santa Caterina van rebre els pelegrins i, a les portes del temple el rector, Enrique Masiá, els va acollir per a dirigir-los, a l’altar de Sant Bernat, davall les imatges que guarden les relíquies dels sants, unes paraules d’admiració i d’ànim.
Allí es van entregar als pelegrins bernardins els credencials segellats al llarg de la Ruta amb les dades personals que acrediten la seua participació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada