dimecres, 7 de març del 2012

ELS VEÏNS DE LES 72 VIVENDES DE PROTECCIÓ PÚBLICA DE CULLERA CONTINUEN SENSE PODER ACCEDIR A LES SEUES CASES

Ernesto Sanjuan: “en uns 2 o 3 mesos podran entregar-se ja les vivendes”. Ple de setembre de 2011
Ple de febrer de 2012, segons Ernesto Sanjuán les 200 vivendes afectades pel subministrament elèctric podrien veure la llum en les pròximes setmanes.


D’Ací a un mes vencen els avals firmats entre veïns de les VPP i l’empresa promotora
Les famílies de Cullera que van comprar una de les 72 Vivendes de Protecció Pública (VPP) al Bulevard del Xúquer de Cullera encara no han pogut complir el seu somni de viure-hi a pesar que ja estan acabades.
Aquesta situació de retards en la finalització i entrega de les vivendes pot continuar perjudicant els seus legítims propietaris, que ara temen perdre les ajudes i el finançament.
El problema que afecta el subministrament elèctric d’aquestes vivendes es troba en el desacord existent entre Iberdrola i la Direcció General de Ports. La canonada per on ha de passar la línia encarregada del subministrament elèctric a la zona del bulevard ha de travessar el riu Xúquer. La Direcció General de Ports oferix una concessió de 30 anys a la utilització d'aquesta canonada  per tractar-se de sòl public. Una condició que fins a hui Iberdrola s’ha negat a acceptar. Iberdrola considera que la concessió no ha d’estar superditada a un període de temps sinó a la prestació d’un servei i que en l’actualitat no hi ha una altra línia que puga donar servei a la zona.
Segons han indicat els veïns és necessari que algú faça de mitjancer entre Iberdrola i la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient i , l’Ajuntament de Cullera no està agilitzant l'acord. “Portem molt de temps esperant respostes dels responsables municipals a pesar de la nostra insistència”.
Davant d’aquesta situació de desacords, els afectats van presentar una queixa davant del Síndic de Greuges s'ha interssat en buscar una  solució i  ha demanat a l’Ajuntament de Cullera, com també a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que “extremen els seus esforços per a aconseguir ràpidament la fimalització de les obres d’urbanització i així es permeta ocupar les 72 vivendes als seus propietaris”.
En la resolució del Síndic, Cholbi va recordar que la Llei Urbanística Valenciana assenyala que “la demora injustificada» en la realització i acabament de les obres serà objecte de  sancions penals, i que el propietari que contribuïsca a les càrregues de la urbanització podrà exigir a l’urbanitzador que execute les obres amb la diligència d’un bon empresari, i que l’administració tutele l’actuació”.
Segons el Síndic el Consistori de Cullera hauria d’adoptar totes les mesures que té a l'abast per a aconseguir que la urbanització concloga com més prompte millor. Ja en el ple de setembre de 2011 l’alcalde de Cullera Ernesto Sanjuan davant d’una pregunta realitzada per l’agrupació local de Compromís va assegurar que “en uns 2 o 3 mesos podrien entregar-se ja les vivendes”.
Segons va informar el Síndic , la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient "també hauria d’impulsar la solució dels problemes tècnics referits al subministrament elèctric i adoptar les mesures oportunes per a evitar que els retards en la finalització i entrega de les vivendes puga continuar perjudicant els seus legítims propietaris.
Una de les persones afectades ha explicat a aquest periòdic que a l’octubre de 2008 li va tocar per sorteig un pis del pla de VPO, promogut per l’Ajuntament. Segons ha indicat, “hauria d’haver estat acabat per a desembre de 2010, però a hores d’ara seguim sense pis. Des de l’ajuntament diuen que no poden fer res. Portem 3 anys i mig esperant les nostres cases, estem cansats i desesperats”.
Els afectats també han criticat la censura informativa que hi ha hagut quan després d’informar de la situació a  la cadena autonòmica Canal 9 de la seua situació, i després de posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Cullera, la cadena desestimà donar la informació sobre la  situació en els seues emissions.
En aquest sentit els afectats critiquen la falta d’informació en què es troben per part del govern municipal que no ha respost a les instàncies presentades en les quals es demana informació tècnica de la situació de les vivendes
Les mateixes fonts han declarat que “som 72 famílies les que estem esperant eixos pisos i només falta la llum, el cablejat està fet, la instal·lació també, només falta això, que arriben a un acord, no aguantem més”. “És una vergonya que l’Alcalde isca en la telvisió per un fet tan poc important com que saludant li va trencar dos dits a un altre alcalde, i que per un motiu tan seriós com és este no se li done cap importància”.
En situació semblant es troben un altre grup d’adossats en la mateixa urbanització que porten ja 7 anys acabats. Els veïns estan pagant les hipoteques i no poden accedir a les seues vivendes igualment per falta de llum. Els promotors els han indicat que tot el que està en les seues mans ja s’ha fet.
En el ple municipal del passat mes de febrer els veïns van denunciar la situació en què es troben. Durant la sessió plenària, les intervencions del govern van ser especialment criticades pels afectats. En un mes vencen els avals signats entre aquests veïns de les VPP i l’empresa promotora, i si els avals vencen els veïns temen no poder recuperar els diners invertits.
Les últimes declaracions fetes públiques per l´alcalde Ernesto Sanjuàn en el passat ple municipal de l’Ajuntament indiquen que les 200 vivendes afectades pel subministrament elèctric podrien veure la llum en les pròximes setmanes. Segons declarà Sanjuan, Iberdrola i Costes podrien arribar a un acord les pròximes setmanes. En el mateix ple Sajuán va instar els veïns a denunciar a iberdrola si estaven en desacord amb les seues actuacions.
Els veïns critiquen que “mentres tot açò està parat les vivendes s’estan fent malbé al no estar habitades “alguns estem pagant un lloguer i altres la hipoteca i fins i tot les taxes del fem d’una vivenda que no tenim”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada