dilluns, 26 de març del 2012

EL PATER PARTICIPA EN UN PROJECTE EUROPEU D’AJUDA A DESOCUPATS DE LLARGA DURACIÓ

VISTA és un projecte europeu amb l’objectiu d’ajudar a les persones vulnerables d' incorporar-se al mercat laboral i a desenvolupar un aprenentatge permanent.
Cada soci europeu participant se centra en diferents grups o col·lectius de risc: discapacitats físics i mentals, minories ètniques desfavorides i parats de llarga duració, col·lectius del quals s’encarregarà el PATER.
El projecte VISTA té tres pilars bàsics: La investigació de les noves formes d’utilització del vídeo en l’educació d’adults, desenvolupament de tallers dirigits a educadors per a formar-los en l’ús del vídeo participatiu i l’Elaboració de vídeos per part de membres de col·lectius en risc d’exclusió per a la millora de les seues oportunitats sociolaborals.
Segons el president del PATER, Cristóbal García Santafilomena, “este tipus de projectes són molt importants en el context de crisi en què ens trobem, on la formació és la millor ferramenta per a la recerca activa d’ocupació, sobretot en els col·lectius més desfavorits com els parats de llarga duració.”
El projecte VISTA utilitza un enfocament pedagògic que ajuda a millorar les habilitats socials bàsiques, necessàries en els processos d’aprenentatge.
A través de l’elaboració d’un vídeo els participants es convertixen en actors, directors i públic al mateix temps amb l’objectiu de millorar les seues capacitats de comunicació, cooperació i treball. L’espontaneïtat de les intervencions reduïx el sentiment d’ansietat i de dificultat d’expressió.
El mètode del vídeo participatiu desenvolupa la creativitat, la motivació i l’autoestima dels participants, ajudant-los a prendre consciència de les pròpies habilitats i dels processos de canvi.
Els resultats del projecte seran compartits amb la resta de socis europeus i a més seran difosos a través de diferents televisions europees i internet. Les conclusions finals del projecte s’exposaran en una conferència a Brussel·les.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada