dilluns, 5 de març del 2012

DE LA PIEDAD: “EN QUÈ S’HA GASTAT ERNESTO SANJUÁN ELS DINERS QUE HA COBRAT ALS VEÏNS DE CULLERA PEL FEM?”

El diputat provincial ha denunciat que el responsable de Plans Estratègics en la Diputació, Ernesto Sanjuán, apareix com un dels principal morosos de l’empresa Girsa al no pagar els 1,1 milions d’euros que deu per l’arreplega del fem i l’explotació d’ecoparcs en el seu municipi

El diputat provincial i representant socialista en l’empresa Gestió Integral de Residus Sòlids (GIRSA), Josep Lluís de la Piedad, ha preguntat “en què s’han gastat els diners que han cobrat com a alcaldes als seus veïns per l’arreplega del fem, el responsable de Plans Estratègics en la Diputació, Ernesto Sanjuán, el seu president i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, i alguns dels seus diputats".   Segons ha denunciat Se la Piedad, “no han pagat ni un euro a l’empresa que ha realitzat el servei”. En aquest sentit, De la Piedad ha explicat que en l’últim Consell d’Administració de Girsa es va abordar el deute que alguns ajuntaments tenen amb aquesta empresa pública, que depén de la Diputació de València, i “entre els principals morosos apareixien diputats del PP”, com ara  Rus que deu 368.471 euros; el diputat de Modernització i Noves Tecnologies i alcalde de Chiva, José Manuel Haro, que acumula el major deute amb 1,58 milions d’euros; el responsable de Plans Estratègics i alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, amb un deute de 1,1 milió d’euros; o el cap de gabinet de Rus i alcalde de Genovés, Emilio Llopis, que deu 72.680 euros.
Ernesto Sanjuán
Davant d’açò, el diputat provincial ha qualificat “d’intolerable” que el president i els mateixos diputats de l’equip de Govern “apareguen en la llista de deutors quan sí que han cobrat als veïns del seu poble el servei d’arreplega de fem i explotació d’ecoparcs en els seus municipis”. D’aquesta manera, De la Piedad ha assegurat que una empresa d’aquestes característiques com Girsa “no pot permetre’s un deute tan elevat dels municipis”, ja que només els diputats del PP deuen 3,1 milions d’euros a l’empresa provincial i el deute total ascendix a 8,5 milions d’euros d’uns 28 ajuntaments. És més, ha explicat que, en aquests moments, l’empresa “té més deute que volum de negoci i, per tant, està en fallida”. “Esta és la forma que té el PP de gestionar els diners públics” i ha advertit  que si Girsa fora una empresa privada “tot el consell d’administració estaria en el carrer per mala gestió econòmica”.

Per tot això, el responsable provincial ha exigit “més serietat i rigor a l’hora d’administrar els diners públics” perquè, al seu parer, “és una falta de respecte i una burla per als municipis que paguen escrupolosament la seua taxa de fem”. Per això, ha demanat “més planificació i menys mala gestió del PP” i ha instat estos alcaldes a què “salden el deute amb l’empresa o expliquen públicament als seus veïns “en què s’han gastat el diners”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada