divendres, 30 de març del 2012

AL VOLTANT DE 150 BALLADORS I BALLADORES PARTICIPARÁN EN UNA DANSÀ POPULAR A ALMUSSAFES.

La localitat d'Almussafes acollirà, diumenge que ve dia 1 d'abril, una dansà popular en la qual participaran al voltant de 150 balladors i balladores representants d'escoles i grups de danses de distintes comarques valencianes.
Dansaires del Tramusser, grup de ball recentment constituït a la població, també participarà en la cita, que compartirà protagonisme amb les respectives Escoles de Tabal i Dolçaina del Conservatori de Música i de l'Ajuntament d'Almussafes.
L'espectacle musical i de ball s'ha organitzat conjuntament per part del Centre Professional de Música “Lira Almussafense” i del consistori municipal, coincidint amb la celebració de la Setmana Cultural del Conservatori.
Al ritme de la música tradicional valenciana que oferixen els instruments típics del tabal i la dolçaina, els 150 balladors i balladores convocats recorreran les vies més cèntriques del nucli urbà oferint al públic un espectacle del ball valencià més popular, que està previst s'inicie a les 19 hores enfront de la Casa Consistorial i es clausure una hora més tard a l'esplanada del Centre Cultural.
Els quadros de ball integrats per les vint balladores de Dansaires del Tramusser, escola municipal de danses valencianes d'Almussafes que va iniciar el seu camí a finals del passat any 2011, es coordinaran amb les escoles i grups de ball desplaçats des dels municipis de Benifaió, Moixent, Benetússer, Xeresa, Daimús, Massamagrell, Godella, Canet d'en Berenguer, Beniarjó, Gandia, Xàtiva i Sueca, així com del Grup Alimara de València capital.
Els balls seleccionats per a aquesta primera dansà popular d'Almussafes, programada coincidint amb la Setmana Cultural del Centre Professional de Música, formen part de la modalitat de Dansà Plana, encara que el tancament de l'espectacle de ball tindrà al fandango com a protagonista.
La desena d'alumnes de l'escola municipal de Tabal i Dolçaina i el grup de Dolçaina de grau professional del Conservatori de Música, creat precisament en el present curs formatiu, col·laboraran molt especialment en l'espectacle, ja que ho ambientaran amb els seus millors acords.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada