divendres, 10 de febrer del 2012

L'ALCÚDIA CONTRA LES RETALLADES DELS GOVERNS DE MADRID I VALÈNCIA

L'AJUNTAMENT APROVA QUATRE MOCIONS CONTRA LES RETALLADES




El passat Plenari del mes de gener va aprovar quatre mocions contra les retallades del Govern central i de l'autonòmic amb el suport de Compromís per l'Alcúdia i el PSOE, i el vot en contra o l'abstenció del PP.

El Decret Llei 1/2012 de 5 de gener de mesures urgents per a la reducció del dèficit públic a la Comunitat Valenciana motivà l'aprovació de dos mocions, una de Compromís i altra del PSOE, una d'elles centrada en les retallades als empleats públics i l'altra en altres mesures adoptades.
En elles es manifestà el rebuig i frontal oposició cap a les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat i la solidaritat amb tots els empleats públics afectats i s'exigeix al Govern de la Generalitat la rectificació de les mesures adoptades amb la retirada del Decret prenent actes eficaços de reducció de la despesa pública, principalment per la via de la reducció, i si cal eliminació, de les polítiques de malbaratament de diners públics.
Igualment s'exigeix la depuració de responsabilitats polítiques i penals als responsables de la greu situació econòmica a la que ha arribat la nostra Comunitat.

Per altra part el Decret del Govern central de 30 de desembre, de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per a la correcció del dèficit públic va motivar la presentació d'una moció conjunta dels dos grups en el que s'exigeix la retirada del Decret prenent actes eficaços i justos de reducció de la despesa pública, principalment per la via de la reducció, i si cal eliminació, de les polítiques de balafiament públic i adoptant polítiques adreçades a la reactivació econòmica i que tinguen com objectiu fonamental la creació d'ocupació.
Igualment s'exigeix una reforma fiscal equitativa, progressiva i progressista amb l’objectiu d’augmentar els ingressos de l’Estat i aconseguir així un estalvi amb què no caldria congelar el sou dels funcionaris i aplicar mesures antisocials. Aquesta reforma fiscal hauria d'incidir en els sectors amb major poder adquisitiu, les grans fortunes, la banca, les grans empreses i les transaccions financeres, entre altres.

Finalment es va aprovar una quarta moció de Compromís per l'Alcúdia contra la congelació del Salari Mínim Interprofessional adoptada el passat 30 de desembre en altre Decret en el que s'exigeix la rectificació del Govern de l'Estat de manera que el Salari Mínim Interprofessional recupere el poder de compra perdut en 2010 i 2011 i mantinga la seva capacitat adquisitiva en 2012, impedint que el seu poder de compra continue amb la caiguda experimentada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada