dimarts, 28 de febrer del 2012

L´AJUNTAMENT D´ALGEMESÍ TANCA 2011 AMB 679.781 EUROS DE SUPERÀVIT

Des de l’equip de Govern apunten que continuaran treballant en aquesta mateixa línia i es continuarà aplicant la política d’austeritat i control de les despeses realitzat fins a hui.

L’exercici pressupostari de 2011 tanca amb números positius. Segons fonts de l’Ajuntament, la bona gestió per part de l’equip de govern i l’elaboració d’un bon pressupost, a pesar de les veus crítiques de l’oposició, han donat com a resultat un romanent per a 2011 de 679.781 euros, tot un exemple en temps difícils.
La disminució d’ingressos ha sigut molt notable també en este exercici, ja que a la notable crisi econòmica globalitzada cal sumar el retall en les transferències de les administracions autonòmiques i estatals; igualment, una altra de les conseqüències de la crisi ha sigut la manca de treball de molts ciutadans i el consegüent increment de la demanda d’atenció per a famílies amb dificultats que augmenta any rere any però, a pesar d’això, les mesures d’ajustament i control dels diners públics posades en marxa des que governa el partit popular a la localitat, al juny de 2007, han donat el seu fruit i hem aconseguit complir amb el principi d’estabilitat pressupostària”, explica l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont.
Vicent Ramón García Mont
A més d’aquesta quantia, l’Ajuntament d’Algemesí també disposa d’un 30% de quantia afegida i disponible en 2012 com a fons de previsió per a insolvències.
Fonts municipals indiquen que una altra ajuda important per a l’equilibri pressupostari d’aqueste Ajuntament ha sigut la proporcionada pels fons líquids de tresoreria. Aquesta gestió, titulada directament per l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, ha permés ingressar 145.127’48 euros només en 2011 i acumulat des de 2007 al 31 de desembre de 2011, 1.014.887’92 euros, en concepte d’interessos procedents de depòsits en diferents entitats bancàries; a més s’han aconseguit importants beneficis socials d’anys anteriors com per exemple una furgoneta adaptada i donada per al seu ús a l’associació de malalts i familiars d’Alzheimer (ASFAL) o una ambulància per a la Creu Roja.
El superàvit del pressupost de l’any passat és el resultat de saber gastar menys del que s’ingressa, és el fruit de pressupostos ben fets i reals, d’haver complit  i per tant un exemple de bona gestió municipal que servirà per a oferir una resposta adequada a les necessitats socials dels ciutadans i ajudar a generar ocupació en la nostra ciutat”, explica el primer edil.

Durant 2011 s’ha dut a terme una política prudent de despeses per a fer front a la situació econòmica actual. “Entre altres s’han aconseguit reduir les despeses en partides com treballs tècnics, representacions escèniques, activitats musicals, actes protocol·laris, publicitat, o en il·luminació, entre d'altres. Igualment cal destacar el treball dut a terme en este mateix sentit pels treballadors municipals, així com la col·laboració de totes les regidories per a tractar de racionalitzar el gasto i poder aconseguir estes xifres positives” , ha indicat Vicen Castell , regidor d’Hisenda.
El control en remuneracions de personal i la gran implicació de la majoria de la plantilla de l’Ajuntament juntament amb la reducció d’hores extres ha donat com resultat un sobrant econòmic de 504.806’96 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada