dissabte, 28 de gener del 2012

Cullera es queda sense Televisió.

Després de 16 anys d'emissions, la televisió municipal Tele Cullera ha deixat d'existir. La desició presa per l'Ajuntament de Cullera de forma sobtada i comunicda aamb un dia d'antelació a la plantilla, deixa el municipi sense aquest servei i els traballadors en els llimbs de quin serà el seu futur.

Tot seguit publiquem integraments el comunicat de premsa emés pels extreballadors de Tele Cullera. 

COMUNICAT DE PREMSA DELS TREBALLADORS DE TELECULLERA


Davant el cessament de les emissions de TeleCullera de forma unilateral i sobtada per part de la Regidoria de Comunicació de l'Ajuntament de Cullera, els treballadors d'este Servei Municipal primerament volem mostrar el nostre malestar i rebuig a esta decisió política de l'equip de govern presa sense cap consens. En segon lloc, disculpar-nos davant totes aquelles persones que durant 16 anys han confiat i col.laborat amb nosaltres per assabentar-se de tot el que ha passat a la nostra ciutat dia a dia i a les que no se'ns ha permés dirigir-nos per acomiadar les emissions dignament i com es mereixen els ciutadans que durant tants anys ens han recolzat i a qui volem donar les gràcies.
    El cessament de les emissions ha estat comunicat als treballadors de TeleCullera en una reunió celebrada el passat 25 de Gener i convocada un dia abans. Una reunió presidida pel Regidor de Comunicació i Personal, Manuel López, la Regidora d’Hisenda, Mª Angels Arlandis, el Director de Comunicació, Paco Martínez i els representants sindicals de l’Ajuntament.
    La inviabilitat econòmica ha sigut l'argument esgrimit per López per tancar TeleCullera desmarcant-se de la decisió de les ciutats veïnes, Sueca i Algemesí, de digitalitzar les seues televisions locals i emetre en TDT per una inversió de 40.000 euros. En tot moment el regidor de Personal i Comunicació ha rebujat les propostes dels treballadors, com ara finançar l'ens mitjançant publicitat o acollir-se a la Llei de Proximitat que atorga a les televisions locals històriques sense ànim de lucre, com TeleCullera, la possibilitat d'emetre en digital gratuïtament, introduïda per la Disposició adicional 18ª Llei 56/2007, de 28 de Desembre, de mesures d'impuls de la societat de la Informació, y hui està regulada en el art. 32 de la Llei General de Comunicació Audiovisual.
    La desaparició de TeleCullera és l'única mesura, pel moment, presa i feta pública per l'equip de govern amb l'objectiu de reduir les despeses municipals i abans de tancar el Pressupost Municipal, de fet este servei deixarà d'estar pressupostat en el moment en que el govern municipal porte este assumpte a votació en sessió plenària, però donat que actualment l'emissió és totalment gratuïta, l'immediat cessament del senyal des del passat 25 de Gener i abans de l'acord plenari no té cap argumentació econòmica sinó que es tracta d'una mesura purament censora i un retall directe al dret a la informació dels cullerencs, a més d'una falta de respecte per aquelles persones i col.lectius als que se'ls havia realitzat una gravació i que no serà mai emesa, tot i demanar-ho expressament els treballadors en el transcurs de l'esmentada reunió.
    Des de l'any 1996 TeleCullera ha possibilitat a la ciutadania estar informada de l'actualitat local política, cultural, esportiva i social, mitjançant els informatius diaris, vore íntegrament totes les sessions plenàries celebrades, assistir en primera persona a les activitats organitzades pels col.lectius locals i mitjançant entrevistes i reportatges, sempre amb esperit local, TeleCullera ha sigut en estos 16 anys la veu i la imatge del nostre poble, a més d'una plataforma de divulgació de la nostra cultura, tradicions, les preocupacions ciutadanes i les vivències de tota una ciutat.
    Amb el tancament de TeleCullera es dona un pas enrere irrecuperable  i es retalla un dret constitucional dels ciutadans, la llibertat d'informació. En nom de l'Economia el govern municipal ha decidit unilateralment i per decret despullar els cullerencs d'un dret fonamental i eliminar l'únic mitjà de comunicació local diari a Cullera i per a moltes persones l'única manera d'estar informats i sabedors del que passa a la nostra ciutat. El poder de la desinformació és moltes vegades més eficaç que el de la pròpia informació, sentim no poder continuar mantenint-los informats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada