dijous, 29 de desembre del 2011

Nous cursos d'operaris de magatzem i dissenyadors de pàgines web a la Ribera


El Consorci de la Ribera i la Mancomunitat de la Ribera Alta han iniciat els dies 27 i 28 de desembre dos Tallers de Formació i Inserció Laboral (TFIL), en les especialitats d’operari de magatzem i dissenyador web i multimèdia que permetrà que 20 jóvens en risc d'exclusió social s'instruïsquen en les tasques d’operaris de magatzem o siguen capaços de dissenyar i mantindre pàgines web, així com programar aplicacions multimèdia i productes interactius respectivament.


 Durant les 500 hores de duració de cadascun dels  tallers, en les que s'inclou un període de pràctiques no laborables en empreses.

A la finalització dels cursos s'espera la inserció laboral del 25% de l'alumnat, objectiu que se “aconseguirà per mitjà del disseny d'un itinerari d'inserció individualitzat per a cada alumne, en el que s'oferiran les ferramentes perquè ingressen en el mercat laboral”, hi ha assenyalat el president del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina.

Pel que fa al curs d’operari de magatzem,  que es fa a Almussafes, l'alumnat adquirirà coneixements sobre tècniques de manipulació de mercaderies, envasos i embalatges, senyalització i etiquetatge, precintes, càlcul de volums de paquets per al seu transport i control informàtic de les mercaderies. A més, aprendran sobre qüestions relacionades amb la prevenció de riscos i salut laboral, com les postures correctes per a la manipulació manual de càrregues i la utilització d'equips d'extinció d'incendis. D'altra banda, en l'aspecte laboral, li'ls facilitarà als participants tècniques i recursos disponibles per a la busca d'ocupació per compte d'altri, com les borses d'ocupació, internet, el currículum, la carta de presentació, el procés de selecció, l'oferta d'ocupació pública i els organismes gestors.

Aquesta especialitat “és una de les que més pot estar sol·licitada pròximament, sobretot tenint en compte la proximitat de diversos polígons industrials. Des del consorci es va considerar que oferiria una eixida laboral a l'alumnat que participara en ell”, ha destacat Barrachina.

Pel que fa al curs de dissenyador web través , que es durà a terme a Antella, els participants adquiriran coneixements sobre diferents tipus de pàgines web, espai disponible i estructura del contingut, vincles, logotips, estructura d'un document HTML, hipertext, applets, so i vídeo, validació de formularis i optimització de llocs web.
Quant a les animacions multimèdia, s'aprofundirà en aspectes com a animació amb interpolacions, compressió de sons per a l'exportació, efectes especials, combinació d'animacions entre símbols, formats de so digital, biblioteques, tractament del color, el clip de pel·lícula, conversió de text i alineament d'objectes.
Així mateix està previst oferir a l'alumnat formació sobre matemàtiques i llenguatge i unes nocions bàsiques sobre orientació laboral, amb l'objectiu que “compten amb les ferramentes apropiades per a inserir-se el més ràpidament possible en el mercat de treball”, ha assenyalat el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada