dijous, 29 de desembre del 2011

Sueca acull l’exposició del 25 aniversari de l’Albufera com a parc natural


La mostra ha sigut cedida pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

L’exposició podrà ser visitada fins al 15 de gener en horari de matí, de 8 a 14 hores, a la seu del Consell Agrari de Sueca, que ha sigut el lloc triat per a la inauguració de l’exposició “La Universitat de València i els seus entorns naturals: El Parc Natural de l’Albufera”, organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial d’aquesta Universitat, amb l’ajuda de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. El motiu de la creació d’aquesta mostra és el 25 aniversari de la declaració de l’Albufera com a Parc Natural.

            “Vull donar les gràcies al vicerector de la Universitat per haver-nos portat esta exposició tan interessant i triar Sueca com al primer municipi en el qual es podrà contemplar”, ha afirmat Campillo. Per la seua banda, el vicerector ha agraït també al consistori la seua col·laboració “què menys que portar a la capital de la Ribera Baixa esta exposició sobre l’Albufera”, ha assenyalat Hermosilla. “La nostra sorpresa va ser comprovar que teníem, com a mínim, uns 40 o 50 professors de la Universitat que, de forma habitual, treballen en el parc, pel parc o en temes relacionats amb el parc. I el que es mostra en esta exposició és precisament una síntesi de les seues investigacions” ha continuat Hermosilla.

En els 25 panells que conformen l’exposició, s’analitzen els diferents ambients que caracteritzen l’Albufera: el llac; la marjal; i la restinga, el cordó dunar que separa el llac del Mediterrani. A fi de contribuir a la seua conservació, l’exposició pretén ajudar a conéixer i apreciar la variada vegetació i fauna del Parc Natural, així com les actuacions que s’han dut a terme en les últimes dècades per a restaurar hàbitats i recuperar espècies i ecosistemes.
L’exposició podrà ser visitada fins al 15 de gener en horari de matí, de 8 a 14 hores, a la seu del Consell Agrari. 

A l’acte han assistit l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; un dels comissaris de l’exposició, cap d’Iniciatives del Vicerectorat, Jorge Catalá; els regidors de Medi Ambient, Manuela Egea; Agricultura, Dimas Vázquez; Personal, Joan Baldoví; Serveis, Pilar Moncho; i Urbanisme, Enrique Vidal; altres membres de la corporació; el director-conservador del Parc Natural de l’Albufera; José Segarra; així com representants de diferents col·lectius i associacions del municipi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada