divendres, 25 d’abril del 2014

EL III FESTIVAL DE CURTMETRATGES K-LIDOSCOPI ES CONSOLIDA I ACULL MÉS DE 400 CURTMETRATGES A CONCURS EN LA SEUA EDICIÓ DE 2014






Un total de 41 curtmetratges formaran part de la secció oficial en les diferents seccions de ficció, documental i animació que es projectarà a partir del pròxim dia 12 de maig fins al divendres 16 en l’Auditori Municipal de Cullera.








El pròxim 9 de maig el Conservatori de Música de Cullera es convertirà en l’escenari de l’inici del III Festival nacional de curtmetratges, k-lidoscopi 2014. L’acte d’inauguració d’esta III edició del festival que, organitzat per l’Associació Cultural K-lidoscopi se celebra en Cullera de l’11 al 17 de maig, es realitzarà en el Conservatori Municipal de Música de Cullera divendres que ve 9 de maig i comptara amb un concert de percussió sobre música de cine a càrrec del grup “Proletaris del Ritme” dirigit per Jesús Salvador “Chapi “ amb espectacle de dansa a càrrec d’Isabel Marsal i Pepa Cases.

El dissabte 10 de maig es donarà inici a les projeccions en el Conservatori Municipal de Música de Cullera amb la projecció de dos curtmetratges ERE, “Expediente de Regulación de Empleos” i Vergonya. En el primer Sofía una xiqueta de nou anys no sap què és un ERE i sa mare s’encarregarà d’explicar-se’l d’una manera molt especial.
La plataforma Mildenou, que aglutina als afectats per l’ERE en La Ràdio Televisió Valenciana, ha gravat un curt en què denuncien quin és el perfil dels treballadors despedits a través d’una conversació entre una mare (suposada directiva de Canal 9) i la seua filla. El treball també busca destapar que els que han aconseguit mantindre el seu lloc són majoritàriament recomanats dels caps.
El curt dirigit per Alicia Puig, coproduït per Álvaro Olavarría i UKEmotion, i protagonitzat per Cristina Fernández i Sofía Quintanilla Azorín, ha rebut més de 25.800 visites des que es va penjar en Youtube
Vergonya, curtmetratge també dirigit per la valenciana Alicia Puig produït per Alvaro Olavarría i UKEMOTION parla de la crueltat d’alguns polítics per a acabar amb el sector audiovisual valencià ferint la identitat d’un poble.


També durant la sessió del dissabte es projectarà, fora de concurs, el llargmetratge TOTS A UNA VEU. La pel·lícula retrata a través de deu peces curtes alguns dels principals problemes de la València actual.
Per a la realització del llargmetratge un col·lectiu de professionals de l’audiovisual va decidir llançar-se a l’aventura de produir un llargmetratge enfront de la crisi del sector.
'Smart Money', 'Yo fui Darth Vader', 'Què és un guitar Hero?', 'Salnitre', '335', 'Dimitir o no', 'El Juicio Inicial', 'I tu de què rius?', 'Haciendo de Valencia nuestro hogar' y 'Fallada d'inducció', són les deu històries que formen part d’este llargmetratge de 108 minuts, rodat sense cap tipus de finançament públic o privada.

Un total de 41 curtmetratges formaran part de la secció oficial en les diferents seccions de ficció, documental i animació que es projectarà a partir de dilluns que ve 12 de maig fins al divendres 16 en l’Auditori Municipal de Cullera.

Durant la setmana de celebració del festival el vestíbul de l’auditori municipal acollirà l’exposició de vestuari para Cine i televisió de Miguel Carbonell, un dels figurinistes més destacats de la Comunitat Valencià que compta entre els seus treballs la realització del vestuari de la coneguda sèrie de RTVV, “L’Alqueria Blanca”.


La sessió de projeccions del dimecres 14 de maig estarà dedicada íntegrament al curtmetratge d’animació amb un total de 8 curtmetratges seleccionats. En esta secció cal destacar la participació de “Cuerdas” guanyador del premi Goya al millor curtmetratge d’animació 2014.
Esta peça d’animació 3D de 10 minuts de Pedro Solís García relata com la rutina de la xicoteta Maria es veurà alterada per l’arribada d’un xiquet molt especial que es convertirà en el seu amic inseparable. Este és el segon Goya de Pedro Solís després d’aconseguir el primer en 2011 amb el seu curtmetratge 'La Bruxa'.



En la secció oficial de documental cal destacar l’obra d’Alejandro G. Salgado, El Desorden de los Sentidos, millor curtmetratge documental en els Premis del Cine Andalús – ASECAN 2014.
Alejandro G. Salgado dirigix, guioniza i compon la banda sonora del documental.
En paraules del director, “El desorden de los sentidos” té com a eix vertebrador la forma en què Antonio i Gerardo s’enfronten al món. Ells intenten salvar les limitacions i carències a què els obliguen les seues respectives discapacitats per a poder interactuar amb el seu entorn.
També en la secció documental cal destacar la participació del documental “La Al fombra Roja” de Manu Fernández i Iosu López. Este curtmetratge documental rodat al novembre de 2010 en la ciutat índia de Bombai ha sigut seleccionat en més de 80 festivals internacionals de cine de tot el món i nominat en la categoria de millor curtmetratge documental en els Premis Goya 2014.
La alfombra Roja” és la història de gent que viu en condicions d’extrema insalubritat en centenars de barris xabolistes a l’Índia. Milions de xiquets juguen i es divertixen entre fem, vaques, rates i excrements. Garib Nagar, en el districte de Bandra, a Bombai, és la llar de Rubina, una xiqueta de 12 anys que somia d’arribar a ser actriu i convertir-ho en un lloc net i habitable.

En la secció oficial de ficció el festival comptarà amb la presència del Curtmetratge “De Noche y De Pronto”, nominat a millor curtmetratge de ficció en la 28 edició dels premis Goya 2014. El curtmetratge compta a més amb un gran palmarés com el Premi Marcel Sisniega en curtmetratge en el III Festival Mundial de Cine Extremo de Veracruz (Mèxic) i Millor curt finalista en International film Festival cine Porte BOff (Bolonya - Italy)
En el curtmetratge d’Arantxa Echevarría María prepara tranquil·lament el sopar quan criden a la porta. Un nou inquilí de l’edifici li demana ajuda desesperat. Estan robant en sa casa, i ha oblidat el mòbil en el treball, necessita cridar la policia. Tot pareix una anècdota que comptar l’endemà en l’oficina, fins que sona un mòbil i no és el de María. Comença una nit de malson.

També la secció oficial de ficció comptarà amb la participació del curtmetratge de Manuela Moreno, PIPAS. Este curt ha estat Nominat al Goya i guardonat amb els premis a la Millor direcció i al millor guió en la XI edició del Notodofilmfest.
En el Notodofilmfest va obtindre sis nominacions: Millor pel·lícula, Millor guió, Millor direcció, Millor actriu, Premi del públic i curt més vist.

El festival d’enguany comptarà amb la presència del director de cine Mariano Barroso que impartirà un curs d’interpretació davant de la cambra organitzat per AISGE i l’Associació cultural de Cullera k-lidoscopi a través dels coordinadors del Festival, Joaquin Vallet, Jordi Piris, Julio Martí i Joan Bohigues.
El festival d’enguany farà un homenatge a Mariano Barroso durant la gala d’entrega de premis del festival dissabte que ve 17 de maig.
Mariano Barroso (Sant Just Desvern, Barcelona) va iniciar la seua filmografia “oficial” amb “Mi Hermano del Alma” (1994), thriller amb triangle amorós format per Juanjo Puigcorbé, Lydia Bosch i Carlos Hipólito que li va valdre el premi Goya al millor director novell.
A este títol li van seguir altres protagonitzats per Javier Bardem com “Èxtasi” (1996), “Los Lobos De Washington” (1999), pel·lícula que li va valdre una nominació al Goya a Eduard Fernández com a millor actor revelació.
Barroso va guanyar un Goya al millor guió adaptat per "Todas las Mujeres" (2013).

El III festival de curtmetratges k-lidoscopi 2014 compta amb la col·laboració de Artistas Intérpretes Sociedad de Gestión (AISGE), l’Associació de Treballadors de l’Audiovisual (ATRAU), Obra Social de “la Caixa”, Hotel Holiday Cullera i les regidories de Turisme Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Cullera.


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada