divendres, 25 d’octubre del 2013

A L’ALCÚDIA NOVEMBRE ÉS EL MÉS DE LES LLETRES



 Baix el lema general d’”El plaer de llegir, el gust d’escriure”, des de fa 15 anys
novembre a l’Alcúdia és el Mes de les Lletres. L’experiència que cada any convoca el Bloc de Progrés Jaume I, amb el patrocini de l’Ajuntament de l’Alcúdia i la Fundació Caixa Rural, fa possible que durant aquests dies els centres escolars del poble dediquen una atenció especial als llibres i la lectura, amb una extensa programació d’activitats d’animació lectora. Els alumnes dels centres llegiran llibres, els comentaran amb els companys i companyes, podran conversar amb l’autor o autora i, potser, coneixeran com va nàixer la idea d’escriure’ls, d’entendre les reaccions dels protagonistes i de tants altres secrets. Es una de les activitats fonamentals en la formació dels xiquets i de les xiquetes com a futurs lectors.

L’Ajuntament ha adquirit exemplars de totes les obres recomanades per aquest XV Mes de les Lletres, des de l’etapa infantil a secundària, per tal que estiguen a disposició de l’alumnat a la Biblioteca Municipal. D’aquesta manera, intentem assolir un doble objectiu. Per una banda, acostumar els joves lectors a què pensen en la biblioteca de l’Alcúdia com el lloc on poder agafar en préstec el llibre que vulguen llegir. Per l’altra, posar a disposició dels joves usuaris el llibre que necessiten sense necessitat de comprar-lo. És a dir, un objectiu cultural i social alhora.
El bloc de la Biblioteca, al qual es pot accedir fent un click en la icona de la BPM de la pàgina www.lalcudia.es , mostrarà durant tot el mes les cobertes de les obres que llegiran els escolars de l’Alcúdia. A més a més, hi ha la possibilitat de deixar un comentari sobre l’obra, una iniciativa oberta tant als joves lectors com als seus pares o mares.
Però el Mes de les Lletres no va només dirigit als escolars, a més dels autors i contacontes que vindran a tots els col·legis del poble, -Llorenç Giménez, Carles Cano, Almudena Francés, Pasqual Alapont, Mercé Climent, Manel Joan Arinyó i Juli Capella- També hi ha presentacions de llibres, exposicions , teatre, xerrades i concerts.
Així els adults tindran ocasió de escoltar un concert íntim d’Hugo Màs, xerrar amb el cantautor alcudià Òscar Briz del seu darrer treball, acudir a l’espectacle “Tho dic sense acritud”, d’Eugeni Alemany o assistir a la presentació de la publicació “El viatge que arriba. Amb motxilla per Bolívia i Perú” del periodista Lluc Avellan, entre d’altres.
A més, per acabar este novembre eminentment literari, se celebrarà la Taula de les Lletres i dels Menjars, a la qual se farà un homenatge al poeta, crític, animador cultural i fundador del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant Lluís Alpera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada