dimecres, 16 de gener de 2013

ALMUSSAFES HONRARÀ A SANT ANTONI AMB UNA BENEDICCIÓ MULTITUDINARIA D´ANIMALS


Per primera vegada, el grup Dansaries del Tramusser ambientarà la festa amb una dansà plana

 L'organització de la Festivitat per a honrar el patró dels animals, Sant Antoni del Porquet a Almussafes respon de nou a l'associació Penya de Carreters. Està previst que diumenge dia 20, els membres de l'entitat congreguen a un centenar de cavalleries en el nucli urbà. Així mateix, la plaça de l'església acollirà l'acte litúrgic de benedicció multitudinària de les mascotes de la localitat. La principal novetat de la festivitat d'enguany radica en la participació del grup de dansa local Dansaires del Tramusser, els integrants de la qual oferiran una dansà plana.
La pròxima jornada dominical, la plaça Major d'Almussafes, emplaçada enfront de l'església parroquial Sant Bartomeu, serà l'escenari triat per a la celebració de la Festa de Sant Antoni Abad, una commemoració de caràcter popular que cada any organitza La Penya de Carreters local.
Clausurada la celebració de l'eucaristia en honor al sant i patró dels animals, la seua imatge presidirà la celebració en què, un any més i com establix la tradició, es distribuiran pans beneïts i estampes religioses entre els centenars d'assistents. Com en les anteriors convocatòries festives, seran al voltant d'un centenar de cavalleries i carruatges d'Almussafes i de les poblacions veïnes de Sollana, Benifaió, Alginet, El Romaní i Silla, les que dotaran a la festa d'un al·licient afegit, ja que oferiran un cercavila pel municipi abans de la seua concentració davant de la parròquia per a la seua benedicció. Així mateix, el rector beneirà les nombroses mascotes del municipi, que honraran el sant acompanyades pels seus amos.
Amb caràcter previ a la benedicció pròpiament dita, el grup local Dansaires del Tramusser obrirà la desfilada amb el que popularment es coneix com una dansà plana, un ball ritual que interpretaran pel carrer Major.
La festivitat es clausurarà amb el menjar de germandat que oferirà la penya en col·laboració amb el consistori d'Almussafes en la seu de l'entitat, situada en el parc Rural, en la que les autoritats locals acompanyaran els carreters participants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada