dimarts, 2 de juliol del 2013

MÉS ALGEMESÍ PROPOSA LA PUBLICACIÓ DIGITAL DE LES PUBLICACIONS MUNICIPALS


Més Algemesí va presentar al darrer plenari una proposta en relació al tema de la difusió cultural. Es tracta de posar gratuïtament i a l’abast de tothom els llibres i publicacions editades per l’ajuntament, sempre que els autors –o hereus- així ho consentisquen. Segons explica el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, “d’aprovar-se seríem un ajuntament capdavanter en la Ribera i possiblement en tot el País Valencià”.

Per a l´agrupació local, una de les obligacions de l’Ajuntament d’Algemesí, com a institució pública que és, és la de d’impulsar i difondre la cultura. Una d’elles és la de ser editor o coeditor de llibres i treballs d’investigació de caràcter local. Segons Més Algemesí, l’Ajuntament no és una editorial i el seu objectiu no és guanyar diners, sinó difondre eixes investigacions. “Cal posar tot el fons de l’Ajuntament d’Algemesí en la xarxa de manera gratuïta, ja que això no impedirà que qui tinga realment interès en la seua adquisició el compre en paper”.
Més Algemesí proposa prioritzar l’edició digital i gratuïta d’aquells llibres que s’han exhaurit i dels quals difícilment se’n podrà fer una nova edició. Això posaria aquests llibre, no sols a a l’abast dels ciutadans i ciutadanes d’Algemesí, sinó també d’aquells investigador que puguen tenir interès en consultar-los. “En concret apostem per la publicació dels llibres sota llicència Creative-Commons, llicència sota la qual la difusió digital és gratuïta sempre que s’anomene l'autor/a, i sense possibilitat de traure profit comercial de la publicació ni crear un obra derivada a partir de la publicada”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada