El
concurs de xocolate Valrhona està considerat un dels més
prestigiosos a nivell mundial.
Alberto
Ochero ha volgut, a través d’esta escultura, retre homenatge cap a
la seua ciutat, Algemesí i especialment per les seues festes
proclamades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, i per a
això ha creat una escultura singular que es presenta davall el títol
L’expressió d’una festa”.
Algemesí també tindrà presència en
un dels concursos mundials més importants de rebosteria. Es tracta
del concurs de xocolate Valrhona, considerat un dels més
prestigiosos a nivell mundial. La pastisseria 5 Sentits de la
localitat, serà l’única participant del municipi i possiblement
de la comarca que participe en este certamen gastronòmic i ho farà
amb una escultura de xocolate en homenatge a la festa de la Mare de
Déu de la Salut, declarada Patrimoni de la Humanitat.
Alberto Ochero Fuentes és el
pastisser encarregat d’elaborar esta espectacular escultura de
xocolate. Alberto Ochero va nàixer a Algemesí fa 32 anys i des de
xicotet sempre ha tingut molt clar que volia ser pastisser. Alberto
ha volgut, a través d’esta escultura, retre homenatge cap a la
seua ciutat, Algemesí i especialment per les seues festes
proclamades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, i per a
això ha creat una escultura singular que es presenta davall el
títol, “L’expressió d’una festa”.
En
esta escultura, s’han destacat detalls claus dels balls més
coneguts d’esta festa com són el tronc central elaborat amb
xocolate, sent l’eix principal de l’escultura, que simbolitza
la morera on diu la història que es va trobar la imatge de la Mare
de Déu de la Salut.
Sobre
el tronc van enllaçats a distintes altures diferents motius dels
distints balls que conformen la festa de la Mare de Déu de la Salut
com per exemple: la part superior del pal sobre el qual trenen i
destrenen unes cintes de colors i sobre el qual es recolza i es dansa
en el ball conegut com “La Carxofa”. L’escultura també
reflectix motius del ball de “Les Llauradores”.
“Els
Tornejants” són junt amb la Muixeranga, les dansa més emblemàtica
de les festes de la Mare de Déu de la Salut i junt el ball de
“Bastonets” completen amb els seus gorros l’escultura de
xocolate que es presentarà a concurs.
A
partir d’ara el jurat del concurs realitzarà una preselecció amb
totes les obres gastronòmiques presentades i formarà així l’equip
espanyol que participarà en el campionat de Món, que se celebra Al
Gener del 2015 a Lió.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada