Sueca
posa en marxa un concurs gastronòmic innovador a nivell nacional per
a cuiners joves
El
Concurs premiarà l’elaboració de receptes innovadores que tinguen
com a ingredients els mateixos que s’utilitzen en la recepta
oficial del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca,
aplicant les noves tècniques de cuina
L’Ajuntament
de Sueca, juntament amb el Centre de Turisme de València (CdT), el Club
de Caps de Cuina i Rebosteria de la Comunitat Valenciana, la
Universitat Politècnica de València i la Federació Empresarial
d’Hostaleria de València, han posat en marxa la primera edició
del Concurs “Arròs de Sueca 2.0”, un certamen basat en la
innovació i el desenvolupament de la cuina típica de la Comunitat
Valenciana.
El
Concurs es definix com un esdeveniment útil per a la fusió entre la
recepta més popular de la nostra gastronomia i les tecnologies
emergents; per això, els concursants hauran de presentar receptes
innovadores utilitzant els mateixos ingredients que conté la recepta
oficial del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.
El
Concurs està obert a la participació de professionals del sector,
amateurs i estudiants, que justifiquen la seua activitat en la data
de la inscripció, amb edats compreses entre els 18 i 35 anys. Els
participants hauran d’haver realitzat o estar realitzant la seua
formació als següents centres de formació tècnica en matèria
de gastronomia i turisme d’Espanya: I.E.S., CdT’s, Escoles de
Cuina, Escoles d’Hostaleria i Escoles Universitàries.
Entre
els objectius del Concurs, destaquen: enfortir el desenvolupament de
la gastronomia de Sueca com a bressol de l’arròs, ressaltant el
valor afegit d’aquesta matèria primera; ensenyar l’aportació
gastronòmica de l’arròs al desenvolupament turístic de la
Comunitat Valenciana; promoure i fomentar les bondats de l’arròs
relacionant gastronomia, turisme i producció agrícola “quilòmetre
0”; despertar entre els participants la creativitat per a innovar i
dissenyar noves receptes i processos, fent ús de la destresa i
tecnologies emergents per a l’elaboració, amb els
mateixos ingredients utilitzats al Concurs Internacional de Paella
Valenciana de Sueca; potenciar el consum en el mercat nacional i
internacional a través de la comunicació de les receptes
seleccionades; i promoure a la Comunitat Valenciana en els àmbits
del turisme i la gastronomia tradicional.
El
concurs se celebrarà a les instal·lacions del CdT de València
(Prolongació Passeig de l’Albereda, 37), l’11 de setembre de
2012. Els premis s’entregaran l’endemà, en el transcurs de la
celebració de la 52 edició del Concurs Internacional de Paella
Valenciana de Sueca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada