dijous, 25 d’abril del 2013

L’ALCÚDIA DONA SUPORT PER UNANIMITAT A LA INICIATIVA CIUTADANA EUROPEA PEL DRET A L'AIGUA I AL SANEJAMENT


La moció de Compromís rebutja la privatització de l’aigua i reclama uns serveis d’aigua de qualitat
L’aprovació de la moció es realitza en mig d’una situació d’emergència per la falta d’aigua potable de qualitat a molts pobles la Ribera


 El Ple Municipal celebrat ahir dimecres aprovà per unanimitat una moció de Compromís per l’Alcúdia de recolzament a la Iniciativa Ciutadana Europea “El dret a l’aigua i el sanejament”.
Segons explicà Paco Sanz, portaveu de Compromís, el 28 de juliol de 2010, l'Assemblea General de l'ONU va reconèixer que el dret humà a l'aigua potable i al sanejament eren un factor essencial per a la vida. La resolució demana als països membres i a les organitzacions internacionals el subministrament de recursos econòmics, la creació de capacitats i la transferència de tecnologia amb la finalitat de garantir l'accés físic i econòmic de tots els ciutadans a una aigua potable segura i neta i a un sanejament adequat.
Malgrat l’expectativa oberta per ampliar l’accés d’aigua i sanejament - especialment per al milió de persones sense aigua i als 8 milions sense sanejament només a Europa- aquesta expectativa no s'ha fet realitat: la gran majoria dels governs han seguit amb la inèrcia i les pràctiques anteriors, que no només no han aconseguit resultats sinó que els han agreujat.
En aquest sentit, Paco Sanz, va assenyalar que la situació de molts pobles de la Ribera, sense accés a aigua de qualitat, per la contaminació dels aqüífers o l’excés de nitrats, ens situen al costat de les comunitats menys desenvolupades a nivell europeu o internacional.
Per això, cada dia més ciutadans europeus estan preocupats per la gestió de l'aigua, més encara quan aprofitant l'actual context de crisi econòmica molts governs i institucions europeus volen afavorir els processos de privatització de l'aigua (a Espanya el 50% ja és privat) en compte d'assegurar que l’aigua siga gaudida per tots i totes.
Amb l'objectiu de garantir aquest servei a tots els ciutadans que resideixen a Europa i garantir el futur de les properes generacions es llança la Iniciativa Ciutadana Europea, -que ja compta amb 1.400.000 firmants- la primera des de la posada en marxa del Tractat de Lisboa, que té els següents objectius:
- La garantia d'uns serveis d'aigua i sanejament per a tots els ciutadans de la Unió Europea.

- Els drets humans han d'estar per damunt dels interessos comercials, i en conseqüència rebutgem la liberalització dels serveis d'aigua.

- Accés universal a l'aigua i sanejament.

L’Ajuntament de l’Alcúdia s’ha adherit, per unanimitat, a aquesta Iniciativa Ciutadana Europea i donarà difusió a d’aquesta campanya a tota la ciutadania del municipi a través dels canals comunicatius de l'ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada