dimecres, 17 d’abril del 2013

ELS SOCIALISTES DE LA RIBERA SOL·LICITEN UNA ENTREVISTA AMB EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT PER A TINDRE UNA RESPOSTA SOBRE LA MALA QUALITAT DE L’AIGUA


Fa més de quinze anys que el projecte de millorar la qualitat de l’aigua està sense resoldre.


 Els responsables socialistes de la Ribera, han registrat en el Palau de la Generalitat la petició d’una reunió amb Alcaldes i regidors de la Ribera del Xúquer, per a exposar-li al Sr. Fabra, la problemàtica de l’aigua potable d’esta comarca.
El secretari d’organització dels socialistes de la Ribera Alta, Fernando Pascual, manifesta que és necessari que el President dels Valencians assumisca el compromís de donar terminis perquè l’aigua de l’aixeta de la Ribera siga potable. Fa més de quinze anys que el projecte de millorar la qualitat de l’aigua està sense resoldre.
Pascual assegura que el PP esta callat perquè “són els que estan governant la Comunitat Valenciana els últims díhuit anys sense haver sigut capaços de complir la legislació ni tampoc la directiva de la unió europea”.
El dirigent socialista considera que no hem d’oblidar que les embarassades i lactants estan consumint aigua no apta per al seu consum i, el més greu, és que els nitrats es convertixen en nitrits augmentat el risc per a la salut.
Segons Pascual, el Partit Popular i el Sr. Fabra han de donar explicacions de la mala gestió del Govern de la Generalitat. Perquè després d’haver-se gastat més de 60 milions d’euros en les obres de conducció per a poder mesclar l’aigua de la Garrofera amb la dels pous de 13 municipis de la Ribera, han vist que els pous d’eixa zona no poden abastir a la Ribera.
Ara s’està construint una potabilitzadora per a utilitzar aigua del Xúquer, que quan estiga en marxa s’hauran de realitzar noves conduccions per a complir els acords amb els regants, això suposarà un cost importantíssim de l’aigua per la mala gestió del Partit Popular.
Pascual informa que l’OMS inclou als nitrats entre els components de l’aigua nocius per a la salut, si la seua concentració és superior a 50 mg/l. A més, els nitrats passen a nitrits en l’embafe, després a la sang i formen metahemoglobina, amb la qual cosa l’absorció de l’oxigen per la sang disminuïx.
El responsable socialista recorda que segons l’OMS, els nitrits són indesitjables en aigües potables de consum públic. Les nitrosamines que es poden formar a partir dels nitrits produïxen càncer de vies digestives superiors i de fetge en animals d’experimentació.
Segons Pascual l’assumpte de l’aigua en la Ribera ha de ser prioritari per al Govern Valencià, perquè amb la salut de més de 320.000 habitants no es pot jugar. Per això és més necessari que el Consell és prenga seriosament este assumpte ja que estem incomplint la normativa europea com així va respondre el Comissari de Medi Ambient de la UE al parlamentari europeu Andrés Perello.
Pascual considera que en un tema tan important com l’aigua de consum humà, el PP no pot estar mirant cap a un altre costat ni tirar balons fora. “Els ciutadans de la Ribera sol·licitem del President de la Generalitat, una ràpida i immediata solució perquè volem aigua de qualitat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada