dijous, 15 de novembre del 2012

ALGEMESÍ CONGELA TAXES I IMPOSTOS I INCREMENTA LES PARTIDES DESTINADES A OCUPACIÓ I POLÍTIQUES SOCIALS


Entre les novetats destaca la creació d’una borsa de treball per a universitaris en desocupació
L’equipde Govern reduïx el pressupost entorn del 7 %


L’ajuntament d’Algemesí presentarà en la pròxima sessió plenària els pressupostos per a l’any que ve 2013. Els comptes municipals per a l’any que ve contemplen la congelació de taxes i impostos, mantenint-se igual que en 2012, sense aplicar cap pujada.
Una altra de les principals característiques és l’increment de partides destinades al foment de l’ocupació, al sector empresarial i comercial del municipi. Per això, les aportacions a entitats com ara ACSA (Associació de Comerciants d’Algemesí) o EMPAL (Associació d’Empresaris d’Algemesí) augmenten en un 160% respecte al passat any. De la mateixa manera el consistori destinarà més de 100.000 euros al Pla d’Ocupació Municipal, el qual a més, en 2013, comptarà amb una novetat important: la creació d’una borsa de treball per a universitaris en desocupació que disposarà d’una aportació inicial de 23.000 euros.
Les polítiques socials també augmenten l’aportació econòmica; així doncs educació incrementa el seu pressupost un 11’69%, percentatge semblant a l’augment en sanitat, un 12’8%. La regidoria de Benestar Social incrementa un 18’7% en servicis a la Tercera Edat i aplica un increment del 42’86% al centre d’Alzheimer del municipi. També manté 120.000 euros per a atencions benèfiques i assistencials i augmenta un 24% l’Escola d’Integració d’Estiu; igual que ADISALGE (Associació de Discapacitats d’Algemesí) que augmenta el seu pressupost municipal en un 10%.
D’altra banda el pressupost global experimenta una baixada del 6’95% per a l’any que ve, entre altres es reduïx el gasto destinat a consum elèctric, ja que les polítiques d’estalvi energètic dutes a terme durant els últims anys han fet possible esta reducció. No obstant això, amb la instal·lació, durant 2013 de peretes de leds l’equip de govern considera que s’abaixaran substancialment estes previsions.
Joventut i Esports també veuran incrementades les seues partides per a 2013, amb un 5’46% i un 13% respectivament. En Joventut s’augmenten els cursos, programes, premis i beques que el consistori aplicarà de cara a l’any que ve. Igualment, les instal·lacions esportives comptaran amb noves millores en el nou any. Així mateix, en Parcs i Jardins s’incrementa en un 6’02%. Agricultura també crea una nova partida dotada de 12.000 euros per a augmentar l’ajuda als agricultors del municipi.
El nou pressupost no contempla operacions de préstec per a l’any que ve i s’ajusta en la seua totalitat a la Llei d’Estabilitat Pressupostària i de Sostenibilitat Financera marcada pel Govern central.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada