dissabte, 16 de març del 2013

LA MODIFICACIÓ DEL PGOU D’ALZIRA SUPOSA LA RECUPERACIÓ PER PART DE L’AJUNTAMENT D’UNA PARCEL·LA DEL CENTRE HISTÒRIC


L’església de Santa Maria conté elements d’extraordinària importància patrimonial que estan soterrats.


La modificació puntual que es va fer del Pla General d’Ordenació Urbana suposarà la recuperació, per part de l’Ajuntament d’una parcel·la ubicada en el centre històric de la Vila, coneguda com l’església de Santa Maria. L’edifici conté elements d’extraordinària importància patrimonial que estan soterrats.
L’Ajuntament d’Alzira es planteja una permuta de l’aprofitament d’esta zona l’ordenació de la qual no està definida totalment pel PGOU vigent sinó que ho trasllada a un estudi de detall. El que es fa és permutar l’aprofitament assignat pel dit pla d’este terreny (amb una superfície 3.130’50 m² sòl amb 8.583’34 m² de sostre en la tipologia de residencial històric), per uns aprofitaments equivalents, que són propietat de l’Ajuntament, en la zona de Tulell. Es tracta de permutar una parcel·la per altres.
L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas ha afegit: “Es portava treballant des de fa temps, intentant aconseguir eixa parcel·la on hi ha un jaciment arqueològic important. Ho hem aconseguit per mitjà d’esta operació de permuta dels metres edificables que permet, a més, harmonitzar Tulell. A més, l’Ajuntament, amb esta permuta, guanya en sòl dotacional i, el més important, recupera una part de la seua història, de la seua memòria patrimonial”.
Esta proposta sorgix per a possibilitar la continuació de la tramitació del Pla Especial de “la Vila”, per al que és necessari obtindre estos terrenys de propietat particular. El valor total de la permuta és de 1.476.620 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada