dissabte, 16 de març del 2013

LA FALLA BERNAT ALIÑO DE SUECA REPETIX PRIMER PREMI A L'ÚS DEL VALENCIÀ


El jurat ha valorat l’ús de l’enginy, la sàtira, la quantia, la qualitat i la normativització dels textos utilitzats en la retolació del monument i el llibret faller


El saló de plens de l’Ajuntament de Sueca va acollir ahir l’entrega de la XV edició dels Premis a l’ús del valencià, convocats per la Regidoria de Promoció Lingüística i dirigits a les falles del municipi. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora de Política Lingüística, Raquel Tamarit; els regidors de Patrimoni, Enrique Vidal, i Turisme, Manoli Egea; el president de la Junta Local Fallera, Vicent Iborra; i la Fallera Major de Sueca, Esther Adroguer; han sigut els encarregats d’entregar els tres premis i les tres mencions especials que s’han concedit. A l’acte han assistit també els regidors de Serveis Municipals, Pilar Moncho; Esports, Teresa Ribes; Pressupostos, Joan Baldoví; i el regidor, Daniel Meseguer.
En esta edició, han obtingut les tres mencions especials, dotades amb 100 euros cada una, les comissions Plaça de l'Ajuntament, Avinguda d'Espanya i 18 de Juliol. El tercer premi, dotat amb 300 euros, ha sigut per a la Falla Sucro; el segon, de 500 euros, per a la Falla Xúquer; i el primer premi, dotat amb 700 euros, per a la Falla Bernat Aliño, qui ja va aconseguir el màxim guardó l’any passat.
El jurat ha valorat de la falla guanyadora del primer premi “la cura en la retolació del monument faller i el treball dut a terme en la realització del llibret, en el qual es mostra un bon treball de recerca i investigació de les singularitats i característiques pròpies del nostre poble”. Per la seua banda, la regidora de Política Llingüística, Raquel Tamarit, ha assenyalat que “en nom del jurat, vull destacar que cada any les falles poseu més cura i interés a l’hora d’escriure en valencià i vull encoratjar-vos que continueu usant la nostra llengua”. L’alcalde, Salvador Campillo, ha volgut animar també a totes les comissions a posar especial èmfasi en l’elaboració dels llibrets.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada