dimecres, 6 de març del 2013

EL PRÒXIM CAP DE SETMANA EL CASTELL DE CULLERA ACOLLIRÀ LA CERIMÒNIA DE TE



 Dissabte que ve 9 i diumenge 10 de març, des de les 11.30 fins a les 13 hores tindrà lloc en la Torre Blanca del Castell de Cullera una demostració de la Cerimònia del Te a càrrec del Mestre Soju NAKAZAWA de Tòquio.
El mestre Nakazawa va nàixer a Tòquio en 1970 i va créixer en un entorn impregnat pel món de la cultura del te i del ball tradicional de Japó. Ha presentat conferències i demostracions sobre la cultura del te en distints països del món, en les que transmet la riquesa de la cultura tradicional japonesa.
Esta activitat es realitza amb la col·laboració de la Japan Foudation i l’Ajuntament de Cullera.

La cerimònia del te (chaso) consistix en un mètode, altament estructurat, de preparació del te verd en pols en companyia d’invitats. És la culminació de la unió entre la creativitat artística, la sensibilitat cap a la naturalesa, el pensament religiós i les relacions socials.
La planta de te probablement es va originar en la regió muntanyosa d’Àsia del sud i d’allí es va portar a Xina. Al principi es va usar com una medicina, però a través de la dinastia de Tang (618-907), es bevia principalment pel gaudi del seu sabor.
Probablement el te es va portar a Japó durant el primer contacte cultural amb Xina, en la dinastia Tan.
Al principi del nové segle, Kukai, patriarca de la secta Budista de Shingon, va presentar el te a la cort imperial japonesa.
A principis del període Kamakura (1185-1333) el sacerdot japonés Eisai, va tornar de Xina on havia rebut ensenyances budistes i amb ell va arribar el ritual del te practicat en els temples budistes xinesos durant la dinastia Song (960-1279).
També en Sakai, al sud d’Osaka al Japó, existia un grup de rics comerciants que havien adoptat un modest costum de beure te. Takeno Joo provenia d’esta tradició i ensenyava una refinada ciència i una sensibilitat estètica coneguda davall el nom de wabi, caracteritzat per la seua bellesa simple i austera. La seua influència es va deixar sentir considerablement al substituir amb objectes japonesos comuns els estranys i costosos utensilis xinesos que eren usats en el passat.
Hi havia nombrosos mestres de la cerimònia del te amb successors i seguidors que finalment es constituïen en escoles. Ura Senke i Omote Senke són les dos escoles principals hui en dia al Japó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada