dimecres, 13 de febrer de 2013

EL PSPV DENÚNCIA QUE LA GENERALITAT RETIRE EL FINANÇAMENT GRATUÏT DE MEDICAMENTS ORTOPÈDICS ALS DISCAPACITATS DE LA RIBERA


 El secretari general del PSPV de la Ribera Alta, Robert Martínez, ha denunciat l'eliminació, per part de la Generalitat Valenciana, del finançament gratuït dels medicaments, ajudes tècniques i productes ortopèdics a les persones discapacitades majors de 18 anys i amb un grau minusvalidesa superior al 65%, així com també als menors de 18 anys amb un grau de minusvalidesa superior al 33%, i que fins ara estaven exempts del pagament d'estes prestacions en virtut de la que establia l'art. 16 de l'Estatut de la Persones Discapacitades de la Comunitat Valenciana.
El líder dels socialistes de la Ribera Alta, es va reunir a Antella amb la mare de la jove a qui amb una discapacitat del 98% la Conselleria li obliga a pagar els medicaments i això és intolerable.
Martínez ha criticat que més de 1300 persones discapacitades de la Ribera Alta es veuran afectades per este nou retall que únicament busca recaptar i perjudicar novament un dels col·lectius socials més desfavorits de la nostra societat.
Segons ha explicat ara se'ls aplicaran a les persones discapacitades els mateixos barems que a la resta dels ciutadans a l'hora de pagar els medicaments, ajudes tècniques o productes ortopèdics.
El responsable socialista afirma que les famílies més afectades seran les que tinguen algun fill discapacitat, a l'haver de pagar segons el seu nivell de renda, fins al 50% del cost dels medicaments o dels pañals, entre altres productes.
El dirigent socialista alerta que amb esta nova mesura de retall hi haurà persones que opten per no continuar prenent els medicaments que necessiten per no poder fer front al pagament dels mateixos, o decidir si continuar utilitzant, per exemple, els productes d'ortopèdia que fins ara se'ls havia subministrat gratuïtament.
Martinez afirma que este retall és un nou atac per part del Govern Valencià a les persones discapacitades i a les seues famílies, a més d'una burla imperdonable i inacceptable cap aquelles persones més vulnerables i necessitades ajuda.
Segons Martínez des de l'executiva comarcal desenrotllarem en les pròximes setmanes, una sèrie de mesures i actuacions en defensa de les persones discapacitades, de les seues famílies, d'entitats socials i de professionals que treballen i atenen a este col·lectiu i a favor dels seus drets socials.
Martínez anuncia que com a primera mesura, els socialistes presentarem en tots els municipis de la Ribera Alta una moció en suport i defensa de les persones discapacitades. I no permetrem que el Partit Popular aniquile els drets a les persones més desfavorides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada