divendres, 9 de novembre del 2012

PRIMERA MANIFESTACIÓ A ALGEMESÍ CONTRA UNA DECISIÓ POLÍTICA LOCAL

Tot i la pluja, els veïns han eixit a manifestar-se. Volen que es respecte el nom de 'País' per tradició o perquè és la denominació moderna del Regne de València, com diu l'Estatut d'Autonomia.


Divendres, a les 7:30 de la vesprada els veïns i veïnes d’Algemesí estaven convocats a manifestar-se pels principals carrers d’Algemesí per protestar per una decisió unilateral i antidemocràtica de l’Ajuntament.
El dimarts passat el veïnat de l’Avinguda del País Valencià en particular i el d’Algemesí en general, plantà cara a un equip de govern que no sols canviava un nom que no li agrada, sinó que ataca les bases ètiques del sistema democràtic
Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, el que ja s’ha batejat com a la rebel·lió veïnal d’Algemesí va més enllà de una simple controvèrsia sobre el nom d’un territori. El que està en joc són dues concepcions diferents de la política. La concepció caduca del Partit Popular que es basa no en escoltar, sinó en manar, que es basa en pensar que el poble està al servei del governant, que es basa en la imposició i l’obscurantisme front a la concepció veïnal que vol un govern que escolte a la ciutadania i treballe per ella, que es base en concebre’s com a servidor del poble i sobretot que es base en el diàleg i la transparència.

L’important de la reunió del dimarts no va ser sols que es va defensar el nom de País Valencià , sinó que es va defensar perquè reclamaven ser escoltats, preguntats i considerats com a interlocutors polítics de primer ordre, explica Bermúdez.
Per al portaveu de Més Algemesí, eixa és l’autèntica lliçó que els ciutadans ens han donat als polítics, que no són simples titelles dels polítics. Amb independència de l’afecte que cadascú puga tenir al terme “País Valencià” o al de “Comunitat Valenciana” en aquesta ocasió la defesa del nom del “País Valencià” és la defensa d’un nou model de societat basada en la participació, la transparència i la cerca del bé comú. Resulta cridaner, com digué un veí del carrer, que el que s’intente és posar un nom com el de “Comunitat Valenciana” que els propis governants que el defensen han associat a la corrupció, al balafiament, al despropòsit, a l’obscurantisme i a la intransigència.
Josep Bermúdez afirma que Més Algemesí estarà al costat de tots aquells veïns que volen conservar el nom del seu carrer i que reclamen un altra forma de governar. “La manifestació de hui és i serà un fet històric: per primera vegada en la història local, i com a un exercici de ciutadania efectiva els veïns recorreran els carrers d’Algemesí per dir prou”.
Més Algemesí fa una crida, conjuntament amb la resta de formacions polítiques de l’oposició, a que tots els ciutadans d’Algemesí acudisquen a la manifestació de hui i convida també a sumar-se a tots els valencians i valencianes que volen un altre model de societat i de govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada