dilluns, 8 d’octubre del 2012

EL PSOE D’ALZIRA PROPOSA LA CREACIÓ D’UNA COMISSIÓ INFORMATIVA PER A ACLARIR RESPONSABILITATS EN L’EXPROPIACIÓ DE l’HORT DE REDAL


La responsable socialista creu convenient saber les responsabilitats polítiques que han tingut cada un dels que han format part de l’Ajuntament des de l’any 1985 fins al 2010 quan s’acordà firmar un conveni i donar per acabat l’assumpte de l’expropiació de l’Hort de Redal.


El PSOE d’Alzira proposa que es cree una comissió especial perquè compareguen: Alcaldes, Regidors d’Urbanisme, Tècnics d’Urbanisme, Secretaris de l’Ajuntament i els propietaris dels terrenys amb la finalitat d’aclarir l’expropiació de l’Hort de Redal.
La secretària general dels socialistes d´Alzira, Isabel Aguilar, va explicar que l’expedient de l’Hort de Redal ve de lluny quan va començar la seua tramitació l’any 1985, i des de llavors s’han tingut moltes converses amb els propietaris per a intentar donar una solució a l’acord.
Segons Aguilar l'anomenada parcel·la de l’Hort de Redal són uns terrenys, al costat del Xúquer, que l’Ajuntament estava obligat a expropiar al qualificar-los com a sòl verd dotacional en el PGOU de 1985. Al no executar-se aquesta expropiació els seus amos van acudir a la justícia i en 2004 el Jurat d’Expropiació va fixar un preu just de més de 12,4 milions d’euros.
Aguilar afirma que el que es va aprovar fa vint-i-set anys va ser el Pla General d’Ordenació Urbana de l’any 1985. Però el Pla General d’Ordenació Urbana de 1985 va estar vigent fins al 2002.
L’any 2002, els propietaris dels terrenys van presentar un escrit dirigit a l’Ajuntament demanant, que s’iniciara l’expedient de preu just d’eixa zona.
Segons Aguilar l’any 2002 la propietat sol·licita d’ofici l’expedient de preu just, el trasllada al Jurat Provincial d’Expropiació, remetent l'escrit a l’Ajuntament, l’Ajuntament no fa al·legacions, i finalment l’any 2004 es fixa pel Jurat Provincial d’Expropiació que l’Ajuntament ha de pagar els dotze milions i mig.
La dirigent socialista considera que en aquest assumpte de l’Hort de Redal els alzirenys tenen el dret de saber la veritat i també saber qui han sigut els gestors que han intervingut en aquest expedient que costarà als alzirenys més de dotze milions i mig d’euros.
Aguilar creu que és necessari crear una comissió informativa especial per a aclarir les responsabilitats dels intervinents, com: Alcaldes, Regidors d’Urbanisme, Tècnics d’Urbanisme, Secretaris de l’Ajuntament, així com tots els que hagen intervingut en algun informe sobre aquest expedient. Tots ells han de comparéixer de forma voluntària i explicar perquè hem arribat a esta situació.

Segons explica Aguilar, també és necessari saber quines responsabilitats han tingut, si és que realment les han tingut, els tècnics municipals perquè els funcionaris públics són els que elaboren els informes i sobretot els que tenen la capacitat d’advertir de les il·legalitats que proposen els polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada