FOTO: JORDI PIRIS |
Cullera va celebrar per quart any
consecutiu diumenge passat, la seua Jornada Gastronòmica Marinera
davant de la llotja i port pesquer de la localitat.
Prop
de 1500 persones van acudir a la celebració en què es van servir 40
paelles a més d’uns 600 quilos de peix fregit
Per
a la realització de les paelles aquesta IV jornada va comptar amb 160
quilos de la nova varietat d’arròs Senyorial de Cullera. L’arròs
Senyorial ( varietat albufera ), cultivat als arrossars de
Cullera, és de gra redó, perlat i cristal·lí i té la qualitat
de ser resistent al procés de cocció per la qual cosa queda sencer, solt i
homogeni.
La
jornada va comptar, a més d’autoritats locals, amb la presència
de la consellera d’Agricultura Pesca, Alimentació i Aigua,
Maritina Hernández, juntament amb el president de la Confraria de
Pescadors de Cullera, Vicente Pérez.
Maritina
Hernández ha subratllat l’oportunitat de la iniciativa per a posar
en valor el sector pesquer local i promoure el consum de peix fresc.
La
Consellera s’ha referit a la rica gastronomia basada en els
productes del mar que és característica de la Comunitat Valenciana
i al potencial de Cullera com a destinació turística, dos factors
que contribuïxen a difondre les excel·lències del peix i el marisc
que oferix, en aquest cas, la confraria de pescadors de la localitat de
la Ribera.
Maritina Hernández ha recordat que,
per mitjà d’accions com aquesta, es perseguix un increment del consum
de peix fresc, que aporta un benefici des del punt de vista econòmic
ja que activa un sector productiu com és la pesca.
L’esdeveniment ha sigut organitzat
per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Cullera i la
Confraria de Pescadors de Cullera i ha comptat amb el suport del Pla
de Dinamització del Producte Turístic de Cullera, la Diputació
Provincial del València i la Conselleria de Agricultura, pesca i
alimentació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada