El
jove cuiner, Carlos Monsonís, guanya el primer premi del I Concurs
Arròs de Sueca 2.0
El
Restaurant Ba-Ba-Reeba de Las Vegas (EUA) s’ha alçat amb el primer
premi de la 52 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana
de Sueca. Els seus cuiners, Manuel Sánchez i Carlos Palomar,
d’origen valencià, han arreplegat el guardó de mans de l’alcalde
de Sueca, Salvador Campillo, en una edició marcada per la gran
repercussió mediàtica que ha aconseguit el Certamen en mitjans
locals, comarcals i nacionals.
![]() |
“millor paella del món” Carlos Palomar i Manuel Sánchez. |
Trenta restaurants vinguts de
diferents racons de la Comunitat Valenciana, Espanya i el món, han
competit en aquesta 52 edició per alçar-se amb el títol de la “millor
paella del món” que, finalment, ha anat a parar a les mans de
Carlos Palomar i Manuel Sánchez. El segon premi, entregat pel
diputat nacional i regidor de l’Ajuntament de Sueca, Joan Baldoví,
ha sigut per a la Marisqueria Civera, de València. I, el tercer,
entregat per la regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes, per
al Restaurant Belsay, de Montoro (Còrdova). Els cinc accèssits que
ha concedit el jurat (format pel seu president, Ximo Sáez, president
de la Confraria del Collar de l’Arròs; Jaime Capilla, del Club de
Caps de Cuina; Antonio López, de la Federació Empresarial
d’Hostaleria de València; Juan Tamarit, del Gremi d’Hostaleria
de Sueca; Enric Miquel Casado, ex organitzador del Concurs; i Norio
Sudo, (cònsol de Japó) han sigut atorgats a: Restaurant Saint
James, de Madrid; Restaurant Chust Godoy, de València; Restaurant
Mateu, del Palmar; Restaurant Da Pino, de Sevilla; i Restaurant Casa
Paella LTD, de Stoke Nelson (Nova Zelanda).
En
el capítol de Paellers d’Honor, han sigut guardonats en aquesta
edició, Javier González, director de Formació de les àrees del
CdT-Comunidad Valenciana; José Palacios, vicepresident de la
Federació Empresarial d’Hostaleria de València; i Vicente del
Valle, director de l’empresa Barranal.
L’alcalde de Sueca, Salvador
Campillo, ha ressaltat la importància d’aquest esdeveniment per a la
ciutat “perquè Sueca és la impulsora del producte gastronòmic
més internacional que existix: la paella. Hui és un dia important
per a nosaltres perquè reivindiquem la importància que té
l’autèntica paella valenciana, la que es cuina ací, a Sueca”.
La regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes, ha agraït
l’assistència a tots els presents “perquè tots els que esteu
hui ací heu col·laborat i ajudat d’alguna manera perquè fóra
possible la realització, tant d’este Concurs, com del que va
tindre lloc ahir al CdT de València”. Per la seua banda, el
diputat provincial de Turisme i alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán,
ha assenyalat que “Sueca s’ha de sentir
orgullosa del seu Concurs, del seu caràcter arrosser i de la seua
importantíssima contribució al turisme a la Comunitat Valenciana
gràcies a la seua gastronomia”. També han estat presents, en aquesta
edició, els regidors de l’Ajuntament de Sueca, Joan Baldoví,
Dimas Vázquez, Enrique Vidal, Pilar Moncho, Josep Navarro, Josefa
Juan i Raquel Tamarit; el director general de Turisme, Sebastián
Fernández; la síndica d’EU, Marga Sanz; el diputat de Compromís,
Fran Ferri; el cònsol de Japó, Norio Sudo; els alcaldes de Bétera,
Germán Cotanda, i Buñol, Joaquín Masmano; i el director del Parc
Natural de l’Albufera, José Segarra.
I
Concurs Arròs de Sueca 2.0
Prèviament al lliurament dels premis
de la 52 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de
Sueca, ha tingut lloc també l’entrega dels premis del I Concurs
Arròs de Sueca 2.0, celebrat el passat dimarts a les instal·lacions
del CdT de València. Les normes d’aquest nou concurs establien que
els participants, tots ells joves cuiners de menys de 35 anys, havien
d’innovar en les seues creacions utilitzant únicament els
ingredients de l’autèntica recepta de la paella valenciana, la que
s’utilitza en el Concurs Internacional de Sueca, aplicant-los les
tècniques més noves.
![]() |
guanyador del primer premi, Carlos Monsonís |
Els
tres finalistes, en aquesta primera edició, han sigut: José Francisco
Garzón, de València, pel seu “Meloso con velo de pimentón y
azafrán”; Rafael Castellón, de Còrdova, per la seua “Despensa
valenciana” i Soleil Leblois, de Cullera, per la seua “Texturas
2.0”. El tercer premi ha sigut per a Alfredo Cuquerella, de Gandia,
pel seu “Ballotín de conejo y pollo con tomate confitado”; el
segon premi per a Manuel Frutos, de Jaén, per la seua “Ensalada
tibia cromática Comunidad Valenciana”; i el guanyador del primer
premi ha sigut Carlos Monsonís, de Borriana, pel seu “Rablé de
conejo con yema y nachos de arroz”.
El
jurat, format per Salvador Molina, del Club de Caps de Cuina;
Purificación García, de la Universitat Politècnica de València;
Felipe Lapeña, restaurador; Antoni Beltrán, cuiner professional; i
Carlos Gomis, del CdT de València, ha valorat, a més del sabor, la
textura i aromes, la presentació dels plats, l’originalitat i
innovació, la dificultat de la recepta i la temperatura i punt de
cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada