dijous, 26 de juliol del 2012

SUECA DESENVOLUPA EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE LA CÀTEDRA JOAN FUSTER DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA I LA CASA JOAN FUSTER


Entre els acords que s'establixen en el Conveni trobem la creació d'una pàgina web compartida amb la denominació 'Espai Joan Fuster'

L'Ajuntament de Sueca i la Universitat de València van firmar l'any 2003 un conveni de col·laboració en què ambdós institucions iniciaven una sèrie d'activitats promogudes per la Càtedra Joan Fuster de la 'Universitat de València Estudi General' i l'Ajuntament. Nou anys després, ambdós parts es compromenten a incrementar la vinculació i la col·laboració entre la Càtedra Joan Fuster de la Universitat i de la Casa Joan Fuster de Sueca per mitjà de l'organització, la realització i el finançament de treballs conjunts. “És important la col·laboració entre les diferents administracions per a optimitzar recursos. Per a nosaltres la relació amb la Universitat de València Estudi General és primordial”, comenta el regidor de Cultura, Josep Navarro.
Entre els acords que s'establixen en el Conveni trobem la creació d'una pàgina web compartida amb la denominació 'Espai Joan Fuster' en què l'Ajuntament n'assumirà el manteniment i l'actualització, mentres que la Càtedra Joan Fuster es compromet a la supervisió contínua dels continguts. D'altra banda, la Càtedra Joan Fuster treballarà la digitalització de l'obra periodística de l'escriptor suecà i realitzarà tasques d'assessorament a la Casa Fuster en l'ordenació i instal·lació de fitxes i materials de l'arxiu Fuster. A més, continuaran organitzant-se les Jornades Joan Fuster, per mitjà de la planificació acadèmica i l'edició de llibres.
Així mateix, per a desenvolupar les activitats esmentades la Càtedra comptarà amb un despatx en l'emplaçament on l'assagista va crear tota la seua obra, la Casa Fuster. “Este compromís amb la Universitat pretén acostar als veïns de Sueca cap al coneixement i el pensament crític, tal com va fer en el seu dia Fuster”, conclou Navarro.
Aqust acord s'afig a tota la programació que s'ha desenvolupat en el que portem d'any entorn del cèlebre escriptor amb motiu del 50 aniversari de la seua obra més famosa 'Nosaltres, els valencians'. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada