dijous, 26 de juliol del 2012

MÉS ALGEMESÍ DEMANA EN PLENARI REDUIR UN 85% LA DESPESA DEL DINAR INSTITUCIONAL DE LA MARE DE DÉU


L’any passat el regidor i la regidora de MÉS ALGEMESÍ no acudiren per coherència i austeritat al dinar institucional de la Mare de Déu el dia 8 de setembre. Així ho havia aprovat l’assemblea de MÉS ALGEMESÍ. Eixe dinar suposà per a les arques municipals 10.584 euros, i hi assistiren 350 persones. Aquest dinar no serveix realment per a promocionar la Festa, ja que la majoria de persones són d’Algemesí i la coneixen ben bé. MÉS ALGEMESÍ s’oposa rotundament al plantejament actual i considera que tenint en compte la situació econòmica que travessem i que fa patir a moltes famílies, costejar aquesta despesa és una pràctica totalment insolidària i que desqualifica a qui la tolera. De cara a la ciutadania és inadmissible que assistisca tota la corporació -amb cònjuges inclosos-, alts funcionaris municipals o 10 membres de cada ball. No oblidem que., segons informació oficial, en els últims 10 anys (2002-2011) aquests dinars han costat a les arques públiques 118.353’48€.
Malgrat que públicament sempre han dit el contrari, des que governa el Partit Popular s’ha incrementat el nombre de comensal i els diners totals invertits. Els últims cinc darrers dinars pagats pel govern socialista (2002-2006) costaren als contribuents d’Algemesí 56.521’68€ (una mitjana de 11.304’34€ per any) i la mitjana de convidats fou de 290 (dades sols dels darrers tres anys). En canvi, tot i que, insistim, públicament afirmen el contrari, els cinc dinars organitzats pels populars (2007-2011) han constat 61.831’80€ (12.366’36€ de mitjana per any) i els convidats han augmentat ostensiblement, ja que la mitjana d’aquests últims cinc anys és de 333 convidats.
És cert que el primer any -2007- anaren d’austers i rebaixaren el nombre de comensals a 258 (38 menys en relació al darrer anys socialista), però després han augmentat descaradament el nombre de comensals fins arribar al rècord de 375 en 2010, una quantitat totalment desorbitada. L’Ajuntament d’Algemesí no organitza cimeres internacionals que justifique aquest números i els seus compromisos institucionals no comporten convidar a tanta gent. El que ha fet l’equip de govern és simplement i purament clientelisme.
És totalment intolerable, com en 2008,  que es paguen  15.504’30€ en un dinar institucional amb un cobert que costava quasi 45 euros.
"MÉS ALGEMESÍ no està en contra del dinar ni d’atendre adequadament els convidats institucionals, però cal aplicar severs criteris correctius. Al dinar no pot ni deu anar tota la corporació. Entenem que ha d’anar el Sr Alcalde i un representat de cada partit. Ha de comptar amb una representació del Patronat de la festa i els Festers adequada però simbòlica. I per descomptat, han d’assistir les principals autoritats convidades i alguns representats de la premsa o tour operadors... S’ha de ser selectiu i s’han de saber administrar els diners municipals. No es poden utilitzar els diners públics per convidar a alts càrrecs dels partits polítics o per quedar bé amb els superiors de la feina. Una cosa és que els partits i regidors tinguem compromisos institucionals i personals i puguem convidar-los oficialment a veure la festa, els rebem en l’Ajuntament, etc, i un altra pagar-los un dinar.
La promoció de la Festa ha d’anar per altres camins i nosaltres ja presentàrem una moció  respecte això, la qual l’equip de govern s’encarregà de tombar. Ara, però, hem presentat una moció per al plenari de juliol per establir un límit de despesa del dinar, límit que nosaltres considerem en 1.200€ (uns 40 comensals amb un menú de 30€) i que suposa una reducció de la despesa superior al 85%". 
"Cal dir que estem disposats, buscant el consens, a augmentar una mica el límit, però es tractaria de bellugar-se en aquesta franja. Per a nosaltres tampoc seria acceptable, en el context en que estem, una despesa al voltant de 6.000€ tal i com algun partit ha insinuat. No pretenem eliminar el dinar però sí actuar amb coherència i austeritat , sent solidaris i respectuosos amb la ciutadania. Amb la nostra proposta es podrien destinar més de 9.000€ a una autèntica i real promoció de la Festa o, si es prefereix, a qüestions socials i serveis bàsics."
"MÉS ALGEMESÍ té confirmada l’assistència, entre d’altres, de dos representants electes del Congrés dels Diputats i d’un diputat autonòmic. Òbviament els atendrem com cal i organitzarem un dinar amb ells, obert a tots els afiliats i simpatitzants, un dinar que costejarem amb els diners dels assistents i, si ,cal amb fons propis del partit. Entenem que els convidats dels partits ha de costejar-los cada partit, ja que rep una subvenció municipal, i per això proposem a la resta de formacions polítiques que facen el mateix i se sumen a la pràctica de no convidar a membres del partits a costa del contribuent.
Pensem que la ciutadania, a la qual se li està demanant molts sacrificis, no entendria continuar gastant tants diners en dinars. La ciutadania ja no accepta que els polítics dinen a costa seua. Esperem el suport de la resta de partits a la nostra moció. És incoherent demanar sacrificis als ciutadans o criticar les retallades i no voler sacrificar aquestes despeses supèrflues ni voler retallar-les dràsticament." Ha declarat  Josep Bermúdez, portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada