divendres, 27 de juliol del 2012

LA RESIDÈNCIA MUNICIPAL D'ANCIANS PODRIA TANCAR EN BREU I DEIXAR ELS 35 ANCIANS QUE ACULL EN MANS DELS FAMILIARS PERQUÈ BUSCAREN UNA NOVA RESIDÈNCIA


La residència municipal d'ancians podria tancar les portes davant de la falta d'empreses que vulguen fer-se càrrec de la gestió del centre. La residència ubicada al barri del Raval de Sant Agustí atén a 35 persones majors, les quals es trobarien en una situació d'inseguretat pel que fa a la seua estança, ja que les possibilitats que oferix l'ajuntament són dues: que tornen a fer-se càrrec d'ells els familiars o que elegisquen una altra residència, segons s'ha informat als familiars des del departament de Serveis Socials de l'ajuntament a través d'un document, amb el qual també autoritzen l'Ajuntament a adoptar les mesures d'urgència que estime oportunes.
Segons informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació, el problema a l'hora de cobrar de l'empresa que ja en altres ocasions havia impedit que els treballadors i trebalLdores cobraren el sou puntualment, així com el nou plec de condicions que es demana per a renovar la consessió, han fet que l'actual concessonària Gabinete Tècnico de Trabajo Social SL, que du al voltant de 20 anys en la gestió de la residència, haja comunicat la intenció de finalitzar el servei el proper 4 d'agost, dia en què venç el contracte. No obstant això l'empresa ha manifestat la intenció de no deixar desvalguts als ancians i a les famílies i per tant seguirà momentàniament al front de la residència fins que l'Ajuntament traga un nou plec de condicions.
Per alra banda, s'espera que l'Ajuntament traga a concurs una tercera convocatòria perquè es puguen presentar les empreses que desitgen fer-se càrrec de la nova gestió de la residència. En el cas que cap empresa optara per la concessó i s'hagués de tancar la residència, l'Ajuntament sol·licitaria a la Conselleria de Benestar Social que atotgue urgentment una plaça als ancians actuals en una alra residència concertada o se'ls concedisca una ajuda econòmica de dependents. A més el consistori, mentres que es busca una plaça en una residència pública, donaria una ajuda econòmica als familiars perquè pogueren fer-se càrrec dels familiars. Una vegada trobada la residència, l'ajuntament atorgaria una subvenció igual a l'oferta mñes econòmica de la qual es restaria la pensió de l'ancià, tal com ocorre actualmet.
Els treballadors i familiars dels ancians també han començat una recollida de signatures perquè no es tanque la residència. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada