dimecres, 13 de juny del 2012

EL PATRONAT PROVINCIAL DE TURISME PROMOCIONA LA RUTA BERNARDINA D’ALZIRA


El diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, i l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, han firmat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de millorar, ampliar i divulgar la Ruta Bernardina d’Alzira.
Ernesto Sanjuán ha destacat la importància d’aquest conveni “que impulsa una ruta turística i que beneficia a uns quants municipis de la comarca de la Ribera Alta i dóna a conéixer un nou recurs turístic als visitants i turistes de la zona”.
Per la seua banda, Elena Bastidas, ha destacat que “este projecte permet la vertebració de la comarca de la Ribera Alta, ja que esta iniciativa unix i agermana a cinc municipis de la comarca i al mateix temps ajuda a potenciar valors intrínsecament valencians com el nostre patrimoni, el nostre clima i les nostres taronges”.
Gràcies a la posada en marxa de la ruta, amb l’ajuda de la Diputació de València, nombrosos habitants de la província de València i visitants de fora de les nostres comarques s’interessaran per conéixer tota la riquesa mediambiental i turística de la Ribera Alta”, ha afegit l’alcaldessa d’Alzira.
La ruta senderista unix les poblacions de Carlet i Alzira entorn de la figura del seu patró, Sant Bernat. Es tracta d’un itinerari de 15 km. que recorre els principals atractius turístics i històrics dels municipis de Carlet, Benimodo, L’Alcúdia, Guadassuar i Alzira.
La ruta s’inicia en l’Ermita de Sant Bernat, situada a la partida de Pintarrafes, en les proximitats de Carlet i discorre per Carlet, on es pot visitar l’església de l’Assumpció, la Capella de la Mare de Déu del Rosari, la Font Blanca i el paratge Natural dels Pinets. L’itinerari continua cap a Benimodo, on es troba la parròquia de la Inmaculada, el Motor de Reg, el paratge del Barranc, els Coves del Truig i el paratge dels Ullals. A continuació, s’arriba a L’Alcúdia per a visitar la parròquia de Sant Andreu Apòstol, l’aqüeducte de Santa Bárbara i la Sénia de Sant Antoni.
Guadassuar oferix un recorregut per l’església de Sant Vicent Màrtir, l’ermita de Sant Roc, la Casa de la Pedra, la plaça del Ravalet i la Séquia Reial del Xúquer. La ruta passa també per l’ermita dels Sants Patrons, Pileta i Sequer de Sant Bernat per a finalitzar a Alzira, on es pot visitar el Barri de la Vila, edificis històrics com la seu del MUMA, la Casa Consistorial i l’església de Santa Caterina.

Tota la informació sobre la ruta es pot trobar a la web d'Alzira


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada