dissabte, 12 de maig del 2012

CONCENTRACIÓ A SUECA CONTRA LES RETALLADES EN EDUCACIÓ


Dijous passat dia 19 al voltant de 300 persones es concentraren a Sueca en la convocatòria comarcal per un Ensenyament Públic i de Qualitat. Entre els assitents hi havia pares, mares, alumnes, autoritats municipals i, sobretot, professors de la comarca que van respondre a la crida feta per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Ribera Baixa. A l'acte també també s'havien adherit partits polítics, sindicats, associacions de pares de diferents col·legis, la Coordinadora de Centres d’Ensenyament en Valencià i el col·lectiu local del 15-M, Sueca Ix al Carrer!,entre altres.
Diverses escoles d'Albalat de la Ribera, Corbera, Polinyà de Xúquer i Sueca també van tindre la seua representació en pancartes i cartells on es reclamava el canvi en les politiques de retallades en l'educació i els serveis públics empreses per la Generalitat i l'Estat espanyol. En els parlaments van intervenir representants dels col·legis públics del Perelló; i la APAMA de Carrasquer i del Centre d’Educació Especial Miquel Burguera, a més de  Sueca Ix al Carrer!  Tots ells van coincidir en la defensa d'una educació pública i de qualitat i alhora també es va voler  transmetre els problemes arrossegats durant anys en els centres públics de la Ribera  i als quals l'administració autonòmica no posa remei, segons van explicar els representants dels col·leguis i representants sindicals.
En el comunicat central de la convocatòria, llegit per Alfred Planells, president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) a  la Ribera Baixa, van ratificar, una volta més, el seu rebuig davant el “despropòsit” de les mesures urgents econòmiques "per a la recionalització de la despesa pública" publicades pel Govern de l'estat el passat 21 d'abril que s'implantaran el pròxim curs escolar.
Per últim es van recolzar les vagues programades a l'ensenyament dels 16, 17, 22, 23 , 30 i 31 de maig. La plataforma de l'ensenyament de la Ribera Baixa es reunirà per la vesprada del dia abans en el CEIP El Castell de Corbera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada