diumenge, 15 d’abril del 2012

SETMANA DE FESTES MAJORS A CULLERA


                                                                                                                                     Foto Jordi Piris


Aquesta festivitat, molt arrelada a la ciutat de Cullera es remunta a l’any 1631.

Cullera ha començàt, aquest dissabte 15 d’abril les festes patronals amb el trasllat de la imatge des del castell fins a la parròquia dels Sants Joans on romandrà fins al pòxim diumenge 22 d’abri, data en què es durà a terme la "pujà" i acabaran les festes. Es tracta d’una festivitat molt arrelada a la ciutat de Cullera que es remunta a l’any 1631.
La imatge després del seu pas pels jardins del mercat on va ser homenatjada amb l “himne a la tauleta” i el tradicional castell de focs artificials va ser traslladada en processó a la parròquia dels Sants Joans acompanyada per les Cambreres i Tauleteres, la banda de música Santa Cecília de Cullera, les comissions falleres, la nova muixeranga de Cullera i la corporació municipal entre els balls  habituals d’esta processó. Sí es va notar que la processó pel que fa al nombre de balls havia disminuït respecte a anus anteriors. 
Una vegada en la parròquia es va iniciar una novena en honor a la patrona canònica de Cullera que es remunta a 1919.
Dilluns que ve, la Mare de Déu eixirà a les 5 de la matinada en la processó del Rosari de l’Aurora fins al barri del Raval de Cullera. A la nit, a les 21 hores, la imatge de la Mare de Déu del Castell, juntament amb la de Sant Vicent Ferrer, recorreran en processó el centre històric de Cullera.
Dins de les activitats de les festes patronals, el pròxim diumenge 22 d’abril, a les 5 del matí, se celebrarà la processó de l’Aurora en què la imatge de la Mare de Déu s’endinsarà en el mar acompanyada pels pescadors que la custodiaran amb les seues barques decorades amb bengales, llums de colors i flors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada