divendres, 20 d’abril del 2012

LA II MOSTRA GASTRONÒMICA D'ALUMNES D'FPA DE CULLERA A BENEFICI D'AFACU OMPLI DE SABORS LES FESTES DE CULLERA

Al voltant de 400 persones varen poder tastar diferents plats i sabors casolans fets per alumnes i col·laboradors anònims. 

Per segon any consecutiu l'Associació d'Alumnes d'FPA de Cullera va organitzar ahir dimecres la II Mostra Gastronòmica a benefici d'AFACU ( associació de familiars de malats d'alzheimer i altres demències). Més de 60 plats diferents que mostren la diversitat de l'escola i el municipi omplien el Saló Multiusos dels Mercat. hi havia plats de dolç i de salat, tots casolans, 
L'entrada que costava 2 euros com a donatiu a AFACU incloïa 3 degustacions i un refresc; des de Coxinhas de pollastre, plat típic de Brasil a Alfafajores d'Uruguai, passant per les típiques coques de tomaca i pimentó , de ceba o pastissets i tota mena de pastissos , de xocolate, de pastenaga o les típiques coques de llanda. 


A l'acte va assitir l'alcalde de Cullera Ernesto San Juan i nombrosos representants dels partits polítics locals , entre ells Jordi Mayor, a més de diversos col·lectius ciutadatans com l'Associació Baladre. 

La Mostra que començà a les 18h de la vesprada, amb la benvinguda de la presidenta d'AFACU Mercé Tormó que va agrair la col·laboració dels participats , "ja que entre tots els qui esteu ací feu que les persones amb aquesta malaltia i els seus familiars puguen viure el dia a dia mab més dignitat i normalitat i per això agraïsc a l'Associació d'Alumnes d'FPA i a totes les entitats i persones que han col·laborat els seu recolzament i amistat en una causa justa";  per això demanà la implicació i solidaritat de tota la societat i especialment de l'administració. Tot seguit l'Alacalde Ernesto San Juan mostrà la seua confiança  en la solidaritat del poble vers a aquesta malaltia i sobretot per als familiars. Per últim Tere Roda com a vicepresidenta de l'Associació d'Alumnes animà a tots els presents perquè aquesta Mostra seguisca fent-se cada vegada millor i amb més repercusió, "ja que es fa per una causa justa i necessària". 

La Mostra Gastronòmica és un esdeveniment que es feia des de fa 5 anys a l'Escola d'Adults dins de la setmana cultural del Centre  i estava oberta al puúblic, fa dos anys l?associació d'Alumnes va decidir participar i recolzar les festes Majors amb aquest acte i a benefici d'altres associacions del poble que necessitaren ajuda econòmica i van decidir fer-ho conjuntament amb AFACU.

Després de la degustació hi hagué una Rifa Solidària amb productes donats per diversos establiments del Municipi, fet que demostra que la societat cullerenca seguix sent solidària amb conciutadans que ho necessiten. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada