divendres, 27 d’abril del 2012

INAUGURACIÓ DEL I FESTIVAL DE CURTMETRATGES I CANVI SOBTAT DE PROGRAMACIÓ


l'Ajuntament decidix unilateralment i de manera imprevista ocupar les instal·lacions on es programa el festival per a un acte d'homenatge al traspassat R. Talens, i l'organització es veu obligada a reprogramar el festival i ajornar projeccions sense temps per a poder trobar una alternativa.

El passat dimecres 25 d'abril es va inaugurar a l'Auditori Municipal de Música de Cullera el I Festival de curtmetratges K-lidoscopi. Un festival que comença amb la una nombrosa i àmplia representació de cineastes d'arreu de l'estat espanyol i amb l'objectiu de convertir-se en l'únic referent valencià dedicat a les arts audiovisuals que existeix ara mateix.

Quatre-cents curtmetratges s'han presentats a competició, produccions realitzades tant en format cinematogràfic com viodeográfic, moltes d’elles amb nombrosos premis nacionals i internacionals en les seccions oficial i panoràmica. Així La selecció oficial integra 34 títols, entre els quals es podran veure peces com 8 de Raúl Cerezo, De què riuen les hienes? de Javier Veiga o El cortejo de Marina Seresesky que compten amb desenes de premis rebuts en altres festivals, també es podran veure Matar un xiquet de José i Cèsar Esteban Alenda o Mare de Déu negra de Raül de la Font, ambdós peces nominades al Goya en aquesta última edició i Birdboy d’Alberto Vázquez i Pedro Rivero guanyadora d’aquest mateix premi en la categoria d’animació.
La secció panorama (paral·lela a l’oficial), inclou 20 peces, moltes d’elles de gran prestigi com El premi de Lleó Siminiani, també candidata al Goya enguany i altres interpretades per famosos actors com Fernando Tejero, José Luis Gil, Macarena Gómez o Paco León.

 A pesar de la inversió cultural i també turística que pot suposar la consolidació d'un festival com aquest a una ciutat com Cullera, els organitzadors han fet públic el seu malestar per la falta d'implicació de l'administració local, ja que cap representació oficial de  l'Ajuntament es va presentar ahir a la inauguració, ni hi ha hagut la implicació que cal a un esdeveniment que pot aportar prestigi cultural a la ciutat i una font d'ingressos econòmics conjunturals a l'arribada de visitants i aficionats vinguts d'altres poblacions de la comarca i d'arreu de l'estat.
De fet un dels objectus del festival es convertir-se en el referent valencià d'un gènere inèdit en altres festivals i seguir el camí d'altres festivals de poblacions veïnes que s'han consolidat i aporten prestigi i revitalitzen la vida social , cultural i econòmica de les ciutats que els acullen, com pot ser el cas de la Mostra Internacional de MIM de Sueca.

Canvi de programació accidentat.

Segons els coordinadors del Festival, A la manca d'interés institucionals s'ha sumat un fet que l'organització no dubta en titllar de Berlanguià, tot fent un símil amb el gran cienasta valencià J. Berlanga. Ahir mateix durant la inauguració de la secció oficial, l'Ajuntament va comunicar a l'orgatització del festival que havien d'abandonar ahir dijous immediatament les instal·lacions de l'auditori municipal perquè s'havia decidit que a l'auditori s'anava a instal·lar la capella ardent del compositor i músic cullerenc R. Talens.

La organització que en tot moment vol mostra el seu sentiment de respecte cap a aquest il·lustre fill de la ciutat i acompanyar en el condol a la família, no dubta en cap moment que aquest ciutadà il·lustre es mereix un un lloc adequat on reba el reconeixement del poble i les institucions.

No obstant l'organització lamenta la poca consideració que l'Ajuntament ha tingut amb el festival, ja que l'única notificació que han rebut ha sigut la d'abandonar l'auditori sense que cap representant de l'Ajuntament els haja donat una alternativa on desenvolupar el festival. Davant de la inesperada i immediata decisió, és impossible per a l'organització trobar altres instal·lacions on poder seguir la programació establerta, com també impossible fer arribar amb seguretat i temps a tots aquells que tenien previst assistir a les projeccions de hui el canvi sofert, fet que pot comportar situacions desagradables i fins i tot rocambolesques quan hi haja visitans que arriben al festival i es troben en una situació no desitjada per ningú.
A útima hora, l'organització ha decidit ajornar les projeccions de la secció oficial programades per a hui dijous a dissabte 28 al mateix auditori municipal.

l´Organització del festival  ha lamentat els problemes i malentesos que puga ocasionar aquesta reprogramació a tots els ciutadans i la manca d'una resposta adequada per part de l'administració municipal per a resoldre un fet alié al festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada