dilluns, 16 d’abril del 2012

EL MUSEU VALENCIÀ DE LA FESTA D’ALGEMESÍ PRESENTA UNA EXPOSICIÓ AMB MOTIU DEL CENTENARI DE TEODORO LORENTE.

Enguany es complix el centenari de la mort de Teodor Llorente Olivares (1836-1911) impulsor de la renaixença valenciana i un dels escriptors més carismàtics i representatius de la literatura valenciana.

El Museu Valèncià de la Festa d’Algemesí presentarà durant aquesta setmana una exposició realitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en què s’oferix una completa aproximació a la seua vida i a la seua obra a través de llibres, fotografies, pintura i objectes personals de l’escriptor.
La mostra ens ajuda a descobrir la cara més oculta i expressiva del que es considera un dels periodistes i escriptors més influents de la seua època i l’iniciador de la poesia valenciana moderna.
L’exposició és un retrat lliure de prejudicis i tòpics emmarcat en el context social, polític i cultural de la València de finals del segle XIX i principis del XX. L’escriptor va viure moltes temporades en la Casa del Real on va escriure l’emblemàtic poema “Vora el Barranc dels Algadins”.
Durant el 17 i 22 d’abril l’exposició estarà a disposició dels col·legis de la ciutat i el divendres 20 d’abril, a les 19 hores, el comissari de l’exposició Rafael Roca, doctor en filologia catalana i professor de la Universitat de València impartirà una conferència en la sala d’actes del Casino Liberal per a donar a conéixer en major grau la important tasca d’aquest destacat escriptor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada