dijous, 19 d’abril del 2012

XIV PREMIS D’INNOVACIÓ EDUCATIVA i VII PER AL FOMENT DE LA LECTURA D’ALZIRA

L’Ajuntament d’Alzira, des de la regidoria d’Educació, ha aprovat les Bases que regularan els XIV Premis d’Innovació Educativa Ciutat d’Alzira 2012, i el VII Premi d’Experiències per al Foment de la Lectura, en el que participa la regidoria de Cultura i col·labora la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.
En ambdós premis podrà participar tot el personal docent i el personal de suport en actiu, tant de manera individual com en grup, que forma part de la plantilla dels centres educatius o formatius de qualsevol població de la Comunitat Valenciana. També poden participar-hi col·lectius de mares i pares, sempre que el treball presentat estiga vinculat amb l’àmbit educatiu.
Només s’admetran aquelles experiències realitzades o en procés d’aplicació al llarg dels cursos escolars 2010-2011 i/o 2011-2012. No podrà presentar-se la mateixa experiència o treball a més d’un premi d’aquesta convocatòria, ni que hagen sigut guardonades en altres premis d’innovació educativa, ni les que s’hagen publicat. Es poden presentar en castellà o en valencià. 
 
Les experiències s’hauran de redactar com una memòria de l’activitat, especificant els objectius inicials plantejats, la programació i descripció de les activitats dutes a terme, el personal i els destinataris implicats i, finalment, l’avaluació efectuada. El text central de l’experiència tindrà una extensió compresa entre els 6 i les 20 fulls DIN A4, mecanografiats a dos espais per una sola cara, es podrà complementar amb annexos amb la intenció de reforçar i aclarir la redacció de la memòria. Els originals s’hauran de presentar per quadruplicat, dels annexos només una còpia que s’adjuntarà en format digital.
Cal fer constar en la coberta, a més del nom del premi a què es presenta, el títol corresponent a l’experiència o treball, el nom de la persones o les persones autores, la direcció (postal i electrònica) i el telèfon de contacte. També poden presentar-se amb pseudònim. Als originals dels treballs presentats se’ls haurà d’adjuntar un document del centre educatiu o de treball, en el qual se certifique que eixes persones formen part de la plantilla del centre o del col·lectiu de pares i mares i que l’experiència s’ha realitzat en el temps que s’especifica en aquestes bases.
Les experiències i els treballs aspirants als premis convocats s’han de presentar o tramitar a l’Ajuntament d’Alzira, carrer Sant Roc, 6 – 46600 Alzira, fins al dia 28 de setembre de 2012. El veredicte de les obres premiades es farà públic en un acte que es convocarà per a tal efecte abans de finalitzar l’any 2012. El jurat té la potestat de compartir el premi entre dos treballs i atorgar mencions especials, atenent a la qualitat dels treballs presentats. La presentació dels originals comporta l’acceptació íntegra d’estes bases i dels drets i les obligacions que es deriven.


Bases específiques

XIV Premi d’Experiències d’Innovació Educativa «Ciutat d’Alzira»

-Podran optar a este premi tots els treballs que facen descripció exclusiva d’experiències d’innovació educativa relacionades amb qualsevol àrea del currículum educatiu o bé a una temàtica transversal relacionada amb l’educació en general i que potencie la creativitat de l’alumnat, com també el tractament i la difusió de l’educació en valors per a una adequada convivència i participació en la societat. 
 
-Es concediran dos premis atenent a dos modalitats:
Categoria d’Educació Infantil, Primària i Educació Especial amb un premi de 1.200 euros per a l’experiència que es considere més interessant.
Categoria d’Educació Secundària, AU i Ensenyança Especialitzada, amb un premi de 1.200 euros per a l’experiència que es considere més interessant.
-El jurat de les dos modalitats estarà format per l’alcaldessa d’Alzira i la regidora d’Educació, que actuarà com a presidenta en absència de la primera; dos persones de prestigi professional relacionades amb el món de l’ensenyament, la investigació educativa o l’àmbit universitari; un/a psicopedagog/a del departament d’Educació i el cap del Servici de Benestar Social de l’Ajuntament, que actuarà com a secretari. 
 
-Les experiències premiades seran difoses pel mig que considere convenient el Departament d’Educació i l’acceptació del premi per a les persones autores del treball guardonat que implica el seu compromís d’exposar el mateix en qualsevol de les jornades que organitze el propi departament.

VII Premi d’Experiències de Foment de la Lectura «Ciutat d’Alzira»

-Des de la regidoria de Cultura, i en col·laboració amb la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, es convoca el VII Premi d’Experiencies de Foment de la Lectura «Ciutat d’Alzira», dins dels XIV Premis d’Innovació Educativa, que té com objectiu potenciar i donar suport a les diferents actuacions que des dels centres escolars i des d’altres àmbits de la societat s’estan duent a terme per a fomentar i consolidar l’hàbit lector. Per això, a aquest premi es poden presentar totes aquelles experiències que descriguen activitats dutes a terme per a conscienciar la població de la necessitat de llegir i que suggerisquen, al mateix temps, estratègies, jocs i activitats capaces de difondre el plaer de la lectura.

-Es valoraran positivament els treballs i experiències que tinguen com a objecte la difusió de l’obra dels/as escriptors/as de literatura infantil i juvenil en valencià i els que es presenten fomenten la lectura de manera gratuïta, és a dir, que fomenten el descobriment del plaer de llegir.

-A aquest premi es podran presentar, a més de les persones indicades en les disposicions generals, aquelles que treballen en una biblioteca pública municipal en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana, com també aquells grups d’animació lectora i especialistes que ho estimen convenient, sempre que adjunten a la memòria de l’activitat, el document acreditatiu del lloc de treball que exercixen i les proves pertinents que demostren que l’experiència s’ha realitzat realment.

-El jurat estarà format per l’alcaldessa d’Alzira i el regidor de Cultura, que actuarà com a president en absència de la primera; una persona especialista relacionada amb la didàctica de la llengua i la literatura infantil i juvenil; una persona de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura o suggerida per esta, un/a tècnic/a de la Biblioteca i el cap del Servici de Benestar Social de l’Ajuntament, que actuarà com a secretari.

-Es concedirà un únic premi entre tots els treballs presentats, amb una dotació de 1.200 euros que es divulgarà a través de la pàgina web de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Per a més informació es pot acudir al Departament d’Educació en el carrer Rambla s/n, 2n pis o en el telèfon 96 245 92 50. També es poden consultar les bases en la pàgina web de l’Ajuntament d’Alzira www.alzira.es.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada