dijous, 19 d’abril del 2012

ACTE CULTURAL 25 D’ABRIL A LA POBLA LLARGA

El dissabte 21 d'abril tindrà lloc a la Pobla Llarga un acte en commemoració de la diada del País Valencià organitzat pel col·lectiu local del Bloc Nacionalista Valencià.
Com cada any, el 25 d’abril, els valencians commemorem la batalla d’Almansa de 1707, una diada en què recordem la pèrdua de la nostra identitat, els nostres furs, l’oficialitat de la nostra llengua i els nostres drets com a poble que gaudíem des de 1238 i els quals, encara avui, no hem recuperat.
Però seguim existint, no pogueren acabar amb nosaltres! Una història, la nostra, que segueix sense ensenyar-se a les nostres escoles ni instituts.
El col·lectiu local, com molts col·lectius d’altres localitats té el compromís d’eixir al carrer cada any per explicar la nostra història a tot aquell que vulga escoltar-la.
També, enguany, s'aprofitarà l’acte per homenatjar el 50é aniversari de Nosaltres els valencians de Joan Fuster, amb les explicacions històriques de Emili Gascó.
Així, a partir de les 18:30 hores hi haurà un cercavila amb tabal i dolçaina des de la Plaça de l'Ajuntament (Plaça del País Valencià) que conclourà al voltant de les 19:00 hores amb els parlaments a la Plaça dels Furs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada