dijous, 8 de març del 2012

ENTRA EN VIGOR EL NOU PGOU D´ALGEMESÍ

El nou PGOU substituïx a l’anterior document urbanístic de 1987 i s’incrementa la dotació de sòl industrial que arriba als 30.000 metres quadrats.

Una de les prioritats d’aquest nou pla és la creació d’un corredor verd continu que articule tota la ciutat i en el qual s'integre el recinte firal i la Xopera.

La publicació al Butlletí Oficial de la Província de l’anunci de l’aprovació definitiva del Pla General d’Ordenació Urbana per part de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient marca l’entrada en vigor d’aqueste conjunt de normes urbanístiques que marcaran el  futur desenvolupament de la ciutat d’Algemesí.
El nou PGOU substituïx a l’anterior document urbanístic municipal de finals de 1987 i obri la possibilitat de realitzar tota una sèrie d’actuacions que ajudaran al desenvolupament social i econòmic de la ciutat en els pròxims anys.
L’aplicació del nou PGOU farà que Algemesí dispose d’una normativa urbanística d’acord amb els nous temps per a poder ampliar créixer i desenvolupar-se”, explica l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont.
Un dels aspectes més notoris que aporta el nou Pla General és l’increment de la zona escolar que arriba als 30.000 metres quadrats, per a ajustar-los a les necessitats de la ciutat tenint en compte el seu creixement futur; un fet que contempla la possibilitat de crear en un futur un tercer institut equitatiu en distància als dos existents en l’actualitat.
També s’incrementa la dotació de sòl industrial al costat del polígon de Sos i d' Agriconsa. El pas de la futura carretera CV-50 que passarà pel nord de la ciutat permetrà la comunicació dels polígons industrials amb l’AP-7 i la CV-42, alhora que facilitarà la futura ampliació de la zona industrial.
El nou pla general aposta per una renovació urbana de les zones situades en les principals rondes de circulació ( Ronda d’Alzira, Calvari i Avinguda de la Generalitat), alhora que obri la possibilitat de crear un nou accés des del sud al nucli urbà per mitjà d’un nou pont sobre el riu Magre.
Una de les prioritats d’aquest nou pla és finalitzar el Passeig Bernat Guinovart fins a enllaçar-ho amb el Parc Salvador Castell, creant un corredor verd continu que articule tota la ciutat i en el qual s'integre el recinte firal i la Xopera.
El model de ciutat que s’ha projectat en el nou Pla General d’Ordenació Urbana descriu una possibilitat de creixement de la trama urbana ja consolidada en direcció oest. L’espai intermedi que quedarà entre la nova zona residencial i la zona esportiva es destinarà a ús terciari, ús comercial i recreatiu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada