dilluns, 12 de març del 2012

EL CONSORCI DE LA RIBERA ACOSTA L’AGENDA 21 LOCAL ALS JÓVENS

Les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, a través del Consorci de la Ribera, han iniciat un nou projecte europeu, anomenat "Sustainable Future" , amb l’objectiu de fomentar la participació dels jóvens de la Ribera en la implementació de l’Agenda 21 Local de diversos municipis de la comarca.
presidents del consorci i de les mancomunitats
El projecte, finançat per la Unió Europea i que es durà a terme durant 2012, s’iniciarà amb la capacitació de sis jóvens pertanyents als consells locals de joventut de diferents municipis. Els jóvens seran formats en els diferents temes tractats per l’Agenda 21, i participaran d’una manera activa en les assemblees de l’Agenda 21 Local dels seus municipis. Paral·lelament, es reuniran els consells locals de joventut de la Ribera per a abordar aspectes concrets relacionats amb el futur sostenible dels municipis, com ara aigua, energia, mobilitat, etc. i plasmaran les conclusions en un document.
Sustainable Future culminarà amb la participació dels sis jóvens formats en una reunió transnacional amb jóvens de Polònia, Itàlia i Portugal on posaran en comú la seua visió sobre la implementació de l’Agenda 21 Local en els diferents països i compartiran les reflexions sobre els aspectes debatuts en la reunió de consells locals de joventut de cada país participant. A partir d’aquesta trobada s’elaborarà una guia que arreplegue les conclusions del projecte i que servisca com a manual de recomanacions, des del punt de vista dels jóvens, per al desenvolupament de l’Agenda 21 Local.
Amb aquest projecte “volem implicar els jóvens en el seguiment de les polítiques locals en el marc de l’Agenda 21” ha declarat el president del Consorci de la Ribera, Juan Ignacio Barrachina.
Per la seua banda Cristóbal García, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, ha destacat que “amb este projecte es pretén, a més, augmentar el grau de participació dels jóvens en els processos d’elaboració de qualsevol tipus d’estratègies locals. Els jóvens han d’involucrar-se en els processos de democràcia participativa”, mentre que Joan Baptista Ferrando ha manifestat que “Sustainable Future és un projecte de jóvens i per a jóvens que ha de fomentar tant la participació ciutadana dels jóvens com el seu associacionisme.”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada