dimarts, 6 de març del 2012

DESTACADES PERSONALITATS PREMIEN ELS TREBALLS DE LA 7A EDICIÓ DEL PREMI CIENTIFICOTÈCNIC CIUTAT D´ALGEMESÍ

En aquesta nova edició s’han presentat un total de 12 treballs de diferent temàtiques

El premi al jove investigador de la Ribera ha sigut per al veí d´Algemesí David Peris Puchol

Algemesí va reunir el passat 2 de març a destacades personalitats del món universitari, sanitari i de la investigació per a decidir els treballs guanyadors de la sèptima edició del Premi Cientificotècnic Ciutat d’Algemesí per a jóvens investigadors.
En aquesta nova edició s’han presentat un total de 12 treballs de diferents temàtiques: medicina, farmacologia, electrònica, telemàtica, informàtica, multimèdia, física teòrica i aplicada, química, bioquímica, biologia i tecnologia dels aliments.
Els membres del jurat han establit concedir el premi d’investigació cientificotècnic al treball presentat per Esther Roselló i Raquel Cortés davall el títol “Pèptids natriurétics: aportació al diagnòstic bioquímic de la insuficiència cardíaca”. Aquest premi està dotat amb 5.000 euros i l'entrega l’Ajuntament d’Algemesí.
El premi al jove investigador de la Ribera ha sigut per al treball de l’algemesinenc David Peris Puchol que respon al títol “Aplicació de cèl·lules mare mesenquimals per a la regeneració del cartílag Hialí”. El premi al millor treball d’autor o autors de la Ribera està dotat amb 1.500 euros també a càrrec del consistori d´Algemesí.
A petició dels membres del jurat s’entregaran dos accèssit als treballs de Fabian Sanchis, José Luis García i Vladimir Martínez presentat amb el títol “Disseny d’una estratègia terapèutica basada en l’hipòxia com a tractament de l’atàxia de Friedreich”, ja que este treball versa sobre una malaltia rara, just l’any en què es commemoren este tipus de patologies. I igualment amb accèssit ha sigut valorat el treball de Cristià Candela, “Optimització d’un tomògraf SPECT per a animal petit amb simulacions Muntanya Carlo”.
El jurat d’enguany ha estat presidit pel regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Algemesí, Gabriel Palop, i pel Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla, la Vicerectora d’Investigació de la UPV, Amparo Chiralt, el Director de la Fundació per a la Investigació de l’hospital universitari La Fe, José Vicente Castell, el Catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UV, Luis Franco Vera, i els professors José Pius Beltrán, professor de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes del CSIC (UPV), Joaquín Andrés, Director de l’Escola Tècnica Superior Industrial de Camins de la UPV, Salut Botella, professora del departament de Biotecnologia de la UPV, Damià Tormo, responsable de Bioncotech Terapeutics, S.L i Jaume Segura, professor del departament d’Informàtica de la UV.
Durant aquest mes de març els guanyadors dels premis i els respectius accèssits presentaran els seus treballs públicament i arreplegaran el premi en un acte organitzat per l’Ajuntament d’Algemesí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada