divendres, 9 de març del 2012

ALGEMESÍ IMPULSA UNA CAMPANYA D´AJUDA A L´AGRICULTOR LOCAL

L’objectiu bàsic i prioritari de la campanya és impulsar i ajudar els agricultors del municipi davant de la difícil situació actual.
La Cooperativa Agrícola del municipi i l´Ajuntament d’Algemesí subvencionen el tractament estimulant de floració en camps danyats pel fred.

La Cooperativa Agrícola de la localitat (COPAL) en col·laboració amb l’Ajuntament d’Algemesí, a través de la regidoria d’Agricultura, han firmat un conveni de col·laboració per a impulsar una campanya d’ajuda als agricultors del municipi, els quals a més de patir la mala situació actual, s’han vist perjudicats per les gelades succeïdes durant la primera quinzena del mes de febrer.
Ambdós entitats subvencionaran el tractament estimulant de floració en els camps danyats pel fred.
El cost aproximat d’aquest tractament és de 60.000 euros dels quals l’ajuntament d’Algemesí es farà càrrec del 17% del mateix i COPAL farà front a la quantia restant. D’aquesta manera, l’agricultor només ha de pagar els productes que s’utilitzen que, en el cas de ser soci de la cooperativa agrícola, disposarà a més d’una oferta especial per a la seua compra  a preus sensiblement inferiors als habituals.
Gràcies a aquesta campanya d’ajuda a l’agricultura local es podran beneficiar tots els agricultors amb camps en el municipi fins a un total d’unes 10.000 fanecades del cultiu existent al terme d’Algemesí.
Una altra de les mesures serà sol·licitar al ministeri d’Economia i Hisenda i a les administracions competents en la matèria, la devolució de l’impost d’IBI de la rústica corresponent a l’exercici 2011 i sol·licitar la reducció dels mòduls d’activitats agrícoles i ramaderes fins al 0’09.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada