divendres, 24 de febrer del 2012

FRANCESC SIGNES I JORDI MAYOR AFIRMEN QUE LA COMUNITAT VALÈNCIANA ÉS LA GRÈCIA D´ESPANYA

“Estem pagant 2 milios d´euros al dia per finançar els grans esdeveniments. Serem una vergonya el mes de juny quan  la Formula 1 recorrega els carrers de València”.

El passat divendres 17 de febrer els socialistes de Cullera organitzaren una xerrada informativa per a donar a conèixer les retallades socials anunciades per la Generalitat i que estan provocant protestes en sectors com l´educació i la sanitat.
A l´acte intervingueren el diputat autonòmic Francesc Signes i el portaveu municipal Jordi Mayor.
Un dels objectius de la xerrada informativa era donar a conèixer als ciutadans la situació de l´actual reforma laboral. En aquest sentit Frances signes va considerar  que  “l´actual reforma és un atemptat als drets dels treballadors i que hi ha elements dintre de la reforma laboral que són intolerables”. Segons indicà el diputat autonòmic, la reforma laboral castiga els treballadors únicament i exclusivament .“Això és una indecència”.
Un altre dels punts importants de la xerrada va estar dedicat a l´endeutament de la Generalitat que segons indica Francesc Signes puja a la quantitat de  65.000 milions d´euros. “No paguen a ningú i són els proveïdors els que financen la Generalitat”.
El diputat autonòmic declarà en la seua intervenció que tant abans de la crisi com després han balafiat i malgastat  i  ara estem veient la corrupció i és això el que ens ha dut a un forat sense fons. “La Comunitat Valènciana és la Grecia d´Espanya. Estem pagant 2 milios d´euros al dia per finançar els grans esdeveniment. Serém una vergonya el mes de juny quan  la formula 1 recorrega els carrers de València.
Per la seu banda el portaveu municipal Jordi Mayor criticava que tot açà està passant perqué moltes coses s´han fet malament. Segons  Mayor, “Ací tenim un govern que ha preferit gastar-se els diners en grans esdeveniments. A Cullera els serveis d’ urgències dels ambulatoris tancaran els dissabtes. I en alguns hospitals els temps d´espera és de 6 i 7 hores. Per tot això cal  mobilitzar-mos. El problema és que els diners que ens han llevat estan destinat-se a coses totalment prescindibles”.
 Signes va criticar les mesures preses pel govern de Mariano Rajoy  i la pujada  d´impostos: “el primer que va fer va ser pujar els impostos quan es passà tota la campanya prometent que no ho faria, axí  castiga les rendes provinents de la gent que treballa. Una segona mesura ha sigut  congelar el salari mínim interprofessional i això és la primera vegada que passa. La tercera mesura ha sigut paralitzar la llei de dependència que ací a la Comunitat Valènciana ja fa molts anys que està paralitzada.

Sobre el nivell de  corrupció del PP  a la Comunitat Valènciana Signes es va mostrar molt crític i  declarava que:  “amb la corrupció s´han emportat els diners a mans plenes i això els ha obligat a fer les  retallades que estàn fent. El govern d´Espanya ja va tindre que fer-li un préstec a la Generalitat Valènciana i ara està fent el 2n rescat. La Comunitat Valènciana és la Grecia d´Espanya. Estem absolutament rescatats. Els compromisos adquirits per la Generalitat en aquest moment són de 63.000 milios d´euros. Té compromisos de paggaments fins a l´any 2057”.
 Al voltant dels grans esdeveniments, organitzats primer pel govern de Camps i continuats ara per Fabra, Signes informava que  el presupost de la Generalitat és de 15.000 milios d´euros per al 2012. i criticava que els grans actes ens costen als valencians més de dos milios d´euros al dia (Formula1, Ciutat de les Arts, Canal 9, Open de golf  de Castelló, etc). Segons declarava Francesc Signes: “ s’han apujat les partides per els grans esdeveniment en un 28%. Els és igual disminuir la qualitat de l´ensenyament i de la sanitat, és una poca vergonya que no té nom.  Hi ha col·locades a dit 15.000 persones en aquests grans esdenveniment de la Generalitat. On tenen que retallar és en els jornals dels alts carrecs. Nosaltres hem fet una alternativa de retalls. On la Generalitat retalla un treball nosaltres retallem en fundacions públiques, empreses públiques i grans esdeveniments. Implantar l´impost de patrimoni comportaria uns ingressos a la Generalitat de 110 milios d´euros anuals”.
Finalment Signes i  Mayor insistiren en el recolçamment a totes les mobilitzacions que estan portant-se a terme per tot l´estat espanyol. Segons indicava el diputat autonòmic: “La gent està mobilitzan-se i aqueste xarrades són fruit d’això. Són 16 anys en què han governat ells exclusivament i ens han dut a la bancarrota”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada