El govern local ha utilitzat i enganyat no sols els treballadors sinó també els sindicats i els ciutadans de Cullera
El menyspreu del regidor de comunicació i patrimoni queda patent amb la decisió de no traslladar l’arxiu de més de 5.000 cintes dels 15 anys de gravacions perquè siga arxivat i posat a disposició dels ciutadans sinó que ha sigut amuntonat i arraconat en un magatzem municipal a pesar de la insistència dels treballadors.
Segons un comunicat enviat huí divendres a la redacció de Informació de la Ribera pels treballadors de la televisió local, l’equipde govern de l’Ajuntament de Cullera amb el regidor de Personal i Comunicació, Manolo López i l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán al cap, han decidit despatxar els treballadors de TeleCullera, en una actuació sense precedents a l’Ajuntament de Cullera. El regidor de Personal va convocar ahir els treballadors una hora abans i per telèfon a una reunió a porta tancada per a comunicar-los aquesta decisió amb la intenció de no deixar marge de resposta ni als representants sindicals ni als mateixos treballadors.
Es tracta d’una decisió estudiada des de fa mesos a pesar que el govern continua defenent davant de l’opinió pública la seua intenció de no acmiadar a ningú. La justificació de l’acomiadament es basa en què el manteniment dels llocs de treball és il·legal per haver cessat el servei de Tele Cullera, un servei que va decidir cessar l'equip de govern mateix el passat 25 de gener i així ha deixat patent les seues verdaderes intencions.
Una vegada més els treballadors de TeleCullera ens sentim enganyats i humiliats quan excusant-se en la situació econòmica el govern local decidix suprimir un servei públic i un projecte de més de quinze anys, cosa que demostra que en els últims mesos la nul·la intenció que TeleCullera continuara les seues emissions ni en analògic ni en digital i sense tindre en compte la demanda de la ciutadania. Les associacions, els clubs esportius, la comunitat educativa i religiosa i tots els col·lectius de Cullera que des del cessament de les emissions ens han traslladat el seu més rotund rebuig d’esta decisió política presa de manera unilateral i sense cap tipus de consens per part de la resta de formacions polítiques ni de la societat cullerense.
A partir del cessament del Servei de TeleCullera el govern local ha utilitzat i enganyat no sols els treballadors sinó també els sindicats i els ciutadans de Cullera defenent la seua intenció de no despatxar a ningú i utilitzant el nom dels treballadors de TeleCullera en la Mesa de Negociació per a forçar als sindicats a una negociació col·lectiva injusta per als treballadors interins de l’Ajuntament de Cullera, als quals se’ls ha obligat a triar entre reduir el seu sou a la mitat o ser acomiadats. Amb l’acomiadament directe dels treballadors de TeleCullera el govern local ha demostrat que la negociació no és més que un formalisme ja que la seua decisió està presa des de fa temps.
Manolo López avala el tancament de la Televisió amb un informe firmat pel mateix director de TeleCullera i càrrec de confiança del regidor, Paco Martínez, el qual a pesar del tancament del Servei continua treballant per a l’Ajuntament i cobrant el sou de director de TeleCullera i el de Cap del Gabinet de Premsa. D’altra banda López també s’escuda en un informe jurídic per a acomiadar els treballadors de TeleCullera, un document encarregat per López al secretari de l’Ajuntament i que en el moment de la comunicació de l’acomiadament encara no es trobava en mans de l’edil i no ha sigut facilitat ni als treballadors ni als representants sindicals.
Manuel Lopez, Regidor de Comunicació |
El regidor de Comunicació i fins al passat 25 de gener també responsable de TeleCullera ha publicat en els Mitjans de comunicació xifres desorbitades per a justificar el tancament i convéncer a l’opinió pública que la Televisió Municipal és cara. Els més de 400.000 euros a què es referix López inclouen partides pressupostàries corresponents als anys anteriors a la crisi quan encara s’invertia en la televisió però que des de fa anys absorbixen altres àrees municipals, de fet no s’ha invertit directament en el servei en els últims 4 anys provocant el deteriorament dels equips. El cost de la televisió fet públic pel regidor inclou també el sou íntegre i de jornada completa de l’assessor i càrrec de confiança de l’edil, Paco Martínez, a més del sou d’una administrativa que des de fa més de dos anys ja no treballa per a este departament i fins i tot suma el lloguer complet de la nau a pesar que la televisió tan sols ocupa la primera planta, i la resta de la nau es dedica a altres àrees municipals com a Platges i actualment Patrimoni.
Des del passat mes de juny Manolo López és responsable de Comunicació i de TeleCullera però mai ha defés la viabilitat ni la continuïtat de la televisió ni en analògic ni en digital. En estos mesos no ha assistit a cap de les reunions que van quedar pendents abans de les eleccions encaminades al fet que Cullera, Algemesí i Sueca lideraren el Consorci Comarcal per a emetre en la freqüència pública de TDT que la Ribera té assignada, i finalment s’ha desmarcat de les negociacions de Sueca i Algemesí que actualment ja emeten en TDT, López contínua parlant d’un cost de 60.000 euros, xifra que després de les gestions dels municipis veïns s’ha reduït quasi a la mitat i en cas d’entrar Cullera haguera sigut inferior, cosa que l’edil desconeix ja que no ha acudit a cap de les reunions en què s’ha negociat el pas a la TDT de les televisions de Sueca i Algemesí els governs de la qual sí que han apostat per la seua continuïtat. De fet el menyspreu del regidor cap al Servei de TeleCullera i el patrimoni cultural de la ciutat queda patent amb la decisió de no traslladar l’arxiu de més de 5.000 cintes d’estos 15 anys de gravacions perquè siga arxivat i posat a disposició per al lliure accés dels ciutadans sinó que ha sigut amuntonat i arraconat en un magatzem municipal a pesar de la insistència dels treballadors.
Ernesto Sanjuán |
Manolo López ha assegurat als treballadors de Tele Cullera que l’Ajuntament no pot assumir el cost de la Televisió Municipal a pesar que en els últims anys la despesa ha sigut zero. López no ha acceptat la possibilitat de reobrir el Servei ni tan sols en cas de reduir el salari del personal a la mitat com pretén el govern amb la resta de Personal Interí, una fórmula amb què aconseguix àmpliament el seu objectiu d’estalviar més d’un milió d’euros a costa de la rebaixa dels sous. Però per al govern municipal el sou dels treballadors de TeleCullera no és assumible per les arques municipals ni íntegre ni retallat a la mitat ja que només “hi ha diners per a pagar els acomiadaments”.
A pesar de la insistència dels sindicats el govern local ha decidit continuar pagant gratificacions a diversos funcionaris de l’Ajuntament(que van superar al desembre de 2011, els 30.000 euros), i sous íntegres a càrrecs de confiança i que superen els 254.184 euros. El govern municipal ha pres la decisió d'acomiadar personal municipal que porta més de 15 anys treballant per a l’Ajuntament i forçar el Personal Interí a cobrar la mitat del seu sou sense portar a la Mesa de Negociació i a debat el seu propi sou que ronda entre els 1.500 i els 2.000 euros mensuals i suma un total de 302.000 euros. Un sou que ells mateixos van estipular al guanyar les eleccions en 2009 i que no els obliga a una dedicació horària determinada com sí que aplicaven governs cullerencs anteriors que cobraven en funció de les hores treballades.
Una vegada més s’anteposen els interessos particulars als del bé comú i es decidix suprimir un servici públic que revertix sobre la pròpia ciutadania i despedir professionals en pro de l’enriquiment personal d’uns pocs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada