dimecres, 9 de novembre del 2011

l´Associació Fotogràfica Xúquer de Cullera exposa a la sala els Porxets de Sueca.

Sota el títol Sueca, la regidoria de Cultura de Sueca i l´Associació Fotogràfica Xúquer de Cullera han organitzat  una exposició fotogràfica on hem pogut gaudir d´imatges de l’espai urbà, l´arquitectura, la gent,  els costums  i la cultura de la ciutat de la Ribera.

En l´ exposició, l’Associació Fotogràfica Xúquer (AFX) ha volgut mostrar el seu  particular punt de vista d´una ciutat a què ret homenatge des de la mirada creativa de 20 artistes de la fotogràfia.

Segons ens explica Nacho Romero, president de l´associació,“El tema elegit ha sigut fer un xicotet homenatge al poble de Sueca. “Tot i que coneixem Sueca hem estat fent visites periòdiques al llarg de tot l´any, però també hem fet excursions programades i individuals”.

 “La idea de fer l´exposició va sorgir de manera espontània després de parlar amb el delegat de cultura de Sueca Pau Manuel i amb l´expresident de l´associació José Mengual”. “A la sala dels porxets hi ha una llarga cua per poder exposar i quedarem en preparar l´exposició”.

A la mòstra fotogràfica cal destacar la fotografía col·lectiva de l´Ermita de la Muntanyeta de Sants que hem pogut vore totalment il·luminada gràcies a una iniciativa del membres de l’associació.  La Imatge, de gran format, representa una visió nocturna de la muntanyeta dels Sants de Sueca. En l´actualitat l´edifici no té cap il·luminació i gràcies a aquesta propòsta col·lectiva podem vore una imatge, de gran qualitat técnica i artística de l´Ermita fins ara desconeguda.
 Segons ens indica Nacho Romero, “la propòsta de la fotografia nocturna de l´ermita va ser del secretari de l´associació Alejandro Diego. Buscarem un lloc emblemàtic de la ciutat per fer-la i decidirem que fora la Muntanyeta dels Sants. La fotografia està feta amb una càmera i utilitzant la tècnica de pintar l´edifici amb llums i falsh”.

l´AFX, està formada per un col·lectiu de fotògrafs que es reuneixen  mensualment per practicar,  aprendre i perfeccionar l´art de la fotografía.
 En l´actualitat realitzen diversos projectes com una lligueta fotogràfica, amb la finalitat  d´estimular lla imaginació i creació dels seus membres.
Entre les seues activitats, l´AFX també porta a terme 6 exposiciones anuals, cursos de Strobist, desenvolupament de la pàgina web amb els esdeveniments de l´associació i l´estudi de fotógrafs de renom internacional.
 Per al proper any l´associació disposa d´un complet calendari d´activitats amb cursos d´ iniciació i perfeccionament de photoshop, maneig de la  càmera fotogràfica i diversos cursos impartits pel menbre de l´associació Juan Ramón Aragó, fotògraf destacat per la seua dedicació i coneiximents.

Pots trobar més informació de l´AFX a la web de l´associació: Associació Fotogràfica Xúquer

1 comentari: