dimarts, 22 de novembre del 2011

La marea blava arriba a tots els pobles de la Ribera.

El PP arrassa les poblacions de la Ribera amb més del 50% dels vots en quai tots els municipis. El PSOE trau els pitjors resultats i Compromís es consolida com la tercera força més votada. UpyD també apareix amb força a totes les poblacions


Cap sorpresa fora del que ja preveien les enquestes, ni cap nota discordant en els resultats del conjunt de l’estat. El PP manté la seua hegemonia a tots els pobles de la Ribera , sobretot als municipis més poblats com Alzira, Algemesí o Cullera on sibrepassen el 50% dels vots emesos i en alguns casos com a Algemesí, 9.278 vots, quasi arriba a triplicar el nombre de vots obtinguts pel PSOE, 3.393 vots. 

Resulta interessant els resultats obtinguts pel PP a Cullera, on i malgrat de les diferències que pot presentar unes eleccions generals enfront d’unes autonòmiques, el PP duplica amb escreix els vots obtinguts pel PSOE, 7.035 vots del PP enfront dels 3.248 del PSOE, tenint en compte que a les darreres eleccions municipals el Partit Socialista estigue a punt d’empatar en regidors amb el PP. 

Tampoc sorprén la consolidació del vot d’esquerres al voltant sobretot de Compromís, tal com ja havia anunciat el considerable augment d’aquesta coalició en les passades eleccions autonòmiques i municipals. A Sueca, municipi del cap de llista de Compromís i ara ja elegit Diputat a les Corts, Joan Baldoví, aquesta formació obté 2.908 vots i el 17’66%. També en aquesta població si traspassem els resultats a unes hipotètiques muncipals els partits d’esquerres desbancarien al PP per molts pocs vots. 

UpyD també apareix amb força i en alguna població com a Almussafes supera en vots a EU que es manté com a quarta força més votada als pobles de la Ribera.

Força interessant resulta el gràfic elaborat per la informacion.com on es pot veure com quedaria el parlament si s’aplicara el vot proporcional, una de les reivindicacions del moviment 15M i del qual se’n fan portaveus partits com EU i UpyD.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada