dissabte, 22 d’octubre del 2011

La Torreta, un mirador privilegiat a Corbera i la comarca.


El concepte global de la casa rural La Torreta de Corbera és eld’entrar per recuperar les forces que hem perdut, relaxar-nos i desconnectar en un lloc d’harmonia i pau, davant d’un paisatge envoltat de tarongers i arrossars.

La Torreta es troba a la Vila de Corbera, davant del Castell Medieval, en la mateixa falda de la muntanya, a dos minuts a peu del poble, molt prop de la vall de La Murta, del riu Xúquer, del Parc Natural de l´Albufera i apocs minuts de la platja. Un lloc autèntic per gaudir de la cultura de la ribera del Xúquer. Pura Martí, propietària de la casa rural la Torreta, procedeix d’una família suecana que va emigrar a França on va viure i treballar fins que van decidir traslladar-se a la comarca de la Ribera i començar una novaetapa de la seva vida.

“Nosaltres érem executius a França. El meu marit era enginyersuperior i jo directora de recursos humans i d’economia per a diferents empreses. Portàvem una vida molt estressant a París. El meu home és francési vinguérem ací com estrangers.Buscàvem un ritme de vida més saludable, de natura i bona temperatura.”
“Jo tenia 40 anys quan vaig vindre ací, volia tindre família però amb la vida que portàvem ens semblava incompatible. Buscàvemuna activitat compatibleamb l’educació dels fills.”

La necessitat d’eixir de la ciutat per desconnectar i relaxar-se li va donar un alt grau de coneixement del sector de les cases rurals, que estava molt estesa al seu país, i la possibilitat de posar en pràctica està activitat en un altre lloc amb millor climatologia.
“A Paris teníem el costum d’eixir al camp i passar els caps de setmana als hotels rurals. Este concepte encara no existeix en cap lloc. La intimitat d’estar en una casa i el servei d’estar en un hotel”.
Les vistes des de la muntanya de Corbera, dels tarongers, el poble, el castell, els arrossars i la mar van ser decisives per quedar-se.

“La primera idea era fer-ho enmig dels tarongers però vaig eixamplar la recerca i vaig trobar açò. Necessitava bona vista. Que els ulls veren fins molt lluny per descansar la vista i la ment. Que no hi haguera soroll”.
La casa està dividida en tres plantes. En una de les quals viuen els seus propietaris. A les altres hi han dos apartaments per allotjar als clients un dels quals disposa de terrassa amb jardí. La casa disposa d’un pati interior enjardinat amb paeller i barbacoa per utilitzar-lo a les èpoques estivals i piscina i jacuzzi comú.
Els apartaments disposen de menjador amb xemeneia, ordinador portàtil amb accés a laxarxa, wifi i impressora.
“La casa la remodelàrem durant un any. Adaptàrem la casa perquè tinguera els serveis tecnològics necessaris. Era un xalet particular de gent que venia a l’estiu però no estava acabada. La vàrem condicionar per allò que jo volia fer”.

Els clients de la torreta busquen un servei molt definit basat en la varietat cultural, la bona gastronomia i el relax, fugint de les zones massificades de la costa idel soroll.
Segons ens conta Pura:“ Esta zona no és de turisme demasses. Ací es tot prou autèntic.
La clientela busca la cultura,vore museus, natura i platgestranquil·les i poc saturades.

 “Com més autèntic i tradicional  és millor per a ells. El confort ésprimordial per als clients Vénen famílies d´un a tres xiquets, també joves de menys de 25 anys a passar un cap de setmana. Normalment de nivell socioeconòmic alt com cirurgians,professors o empresaris. La majoria dels clients són espanyols que vénen de Madrid, Catalunya, nord d’Espanya i València. D’Europa vénen de tots els llocs menys anglesos per questió d’horaris. Ells volenpacks sencers.”
El servei gastronòmic de la Torreta té dues vessants que els propietaris coneixen i aprofiten per donar una nota d’exotisme als seus clients. Per una banda la cuina típica valenciana basada en la varietat d’arrossos i dolços típics de la comarca i per altra la cuina francesa que després de viure més de quaranta anys a París coneixen molt bé.
“Faig menjar valencià per a la gent de fora com arrossos. En els desdejunis els faig provar tot allò que és nostre i ho faig jo o ma mare. Coques de carabassa, de panses i nous, d’ametlla, coca de llanda, confitures de moniato, carabassa, taronja. Als francesos els agrada la confitura de figues perquè ho troben exòtic. Als espanyols es propose coses franceses i així proven coses noves i tenen altres experiències. Tambéadapte la vaixella del desdejuni itenen sempre una atenció com siels conegueres.”

Pura també fa el paper de guiaturística i gastronòmica orientant els clients sobre les possibilitats que poden trobar al seu voltant indicant-los on poden trobar els millors restaurants i escenaris naturals i paisatgístics.
“Quan vénen jo passe una hora parlant amb els clients. Primer acollint-los i ensenyant-los la casa per saber el que coneixen de la zona i la nostra cultura i així m’oriente. Passe el desdejuni amb ells i aix veig el que els agrada i puc orientar-los. Hi ha gent que sap molt bé el que vol però hi ha d’altres que són menys decidits. El desdejuni és sempre per als clients. També m’agrada que quan tornen en conten com haquedat l’excursió.”

“Jo pense amb les mares quevan de vacacions i no arriben adesconnectar del tot. Jo procureque no tinguen res a fer. Elsproporcione tot el que necessitenper anar a la platja, cadires,ombrel·la, tovalloles, prismàticsper vore la natura, jocs per alsmenuts...”

La Torreta està pensada pertrobar descans i tranquil·litat.En un escenari adequat per el relaxament i la recuperació d’energies. Disposa de serveis com massatges i tractaments estètics a domicili d’un jacuzziúnic empotrat en la mateixapared de la muntanya i d’ús privat. Poden gaudir d’un gimnàs a cinc minuts o de cursos de Pilates i reeducació postural.
La Torreta organitza per als seus clients Cursos intensius d’anglès, francès, espanyol, Tallers de Fotografia i Observació de fauna iflora.
“També tenim serveis exteriorstots els dies de la setmana i aqualsevol hora. Treballem amb gent professional per fer els massatges terapèutics i de relaxació. Després els clients tenen una sessió de jacuzzi i relaxació amb música. Fem tractaments de xocolaterapia i essències, tractaments d’estètica, facials, i de pedicura.”
La Torreta dóna un servei d’orientació i assessorament personalitzat i adaptat als clients perquè coneguen la cultura i les peculiaritats de la comarca segons l’època de l’any en  què  s’allotgen.
Segons ens conta Pura: “Tenim en compte  tota la nostra peculiaritat cultural com la muixeranga,
festivals com el de mim a Sueca, certàmens musicals, festivitats, el concurs de paelles de Sueca, l’època de floració de l’atzar, la recollida de l’arròs i tot allò que es pot visitar a la nostra comarca com l´ Ermita de la muntanya dels Sants de la Pedra, El Castell de Cullera, el de Corbera, el museu de l’arròs i del xocolate, el museu faller, i diferents rutes de la comarca.”


Hui Pura continua buscant idees per millorar la casa i donar un servei de qualitat com ara energies alternatives o la venda de productes de la Ribera. Un herbolari de la comarca els prepara productes naturals per als clients de la casa, productes curatius, tractaments pectorals, cremes d’àloe, rosa mosqueta i altres per a la pell. Les sals de bany fetes en exclusiva per la Torreta faciliten que la gent es banye, es relaxe i faça una cosa diferent.

La Torreta està pensada per trobar descans itranquil·litat. En un escenari adequat per alrelaxament i la recuperació d’energies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada