dijous, 25 d’octubre del 2012

ALGEMESÍ INUGURA L’EXPOSICIÓ DIÀLEGS DEL COS


La mostra reunix sis importants fotògrafs que analitzen el cos nu en la contemporaneïtat



Foto: Oscar Vázquez
La Sala d’Exposicions Municipal d’Algemesí ubicada al Casino Lliberal presenta aquest divendres 26 d’octubre l’exposició DIÀLEGS DEL COS que oferix una reflexió visual sobre la poètica del cos nu en l’art contemporani a través de la fotografia. L’exposició, comissariada per Alejandro Villar, serà inaugurada per l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont i el regidor de Cultura, Gabriel Palop, i compta amb el patrocini de Cellers Murviedro.
Óscar Vázquez Chambó, Xavier Mollá, Josep Escuín, Lídia Rubio, Raúl Dap i Javier Fiz aborden la seua pròpia mirada sobre el cos aprofundint en la formulació iconogràfica i crítica del cos nu en l’art actual.
Des dels albors del classicisme, el cos nu ha sigut símbol d'erotisme i sensualitat, però de sobte abandona el seu idil·li amb les muses i espenta al cos al centre neuràlgic de l’escena. Ara és espai, és carn: gènere, ciència i sexe.

Foto: Josep Escuín
La fotografia, com ocorre amb la dansa, ha atorgat al cos una força radical comunicativa capaç d’expressar per si mateix, d’amussar la mirada, aliant-se amb la imatge, amb la poesia i amb el gest. Per a això només hem de deixar-nos portar per les visions, composicions i fragments d’aquests sis artistes que aporten, que plantegen un diàleg personal i genuí entre “cos i percepció” dins del discurs universal del tema.
Així podem veure que Óscar Vázquez assumix el cos nu com a tema central de les seues composicions al·legòriques en què intervé l’apropiacionisme; L’intimisme de Mollà se centra en la part pel tot: el bescoll i el coll són formes fetitxes del cos; Escuín amb la sèrie FULLES MORTES ens porta a la idea d’unió corporal, la parella entregada a la concupiscència; Toreig Rubio exercix una força introspectiva sobre el cos, el seu cos, esborrant deliberadament els límits entre subjecte i objecte; Raúl Dap indaga el nu explícit i genital, a partir fragments del cos en què la cultura i la moral han depositat el pervers; Javier Fiz aborda en la sèrie Bodi and Light un estudi tècnic sobre la incidència de la llum en els cossos que es descobrixen entre la penombra.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada